Güncel

Toplumsal Özgürlük Partisine (TÖP) yönelik baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı

TÖP merkezi Koordinasyon üyesi Göz'ün de aralarında olduğu çok sayıda kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

19 Haziran 2023 Saat: 15:02
Toplumsal Özgürlük Partisine (TÖP) yönelik baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı
Toplumsal Özgürlük Partisine (TÖP) yönelik baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı

Toplumsal Özgürlük Partisine (TÖP) yönelik Ankara'da gerçekleştirilen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde TÖP Merkezi Koordinasyon üyesi Hatice Göz İzmir'deki evinden gözaltına alınırken, Mor Dayanışma üyeleri de Ankara'daki evlerinden gözaltına alındı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan TÖP, "Meşru faaliyetlerimize yönelik bu saldırılara karşı tüm dostları dayanışmaya çağırıyoruz. Meşru faaliyetimiz engellenemez" dedi.

TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, "Gözaltına alınan arkadaşlarımızdan biri yeni evlenmişti. Evindeki takılara el konulmuş, fotoğraflanarak terör örgütü bütçesinin kaynağı gibi yandaş basında haberler yapılmış" dedi.

Emniyet tarafından yapılan açıklamada ise "TKP/Kıvılcım terör örgütüne" yönelik operasyon yapıldığı iddia edilerek, "örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri, eleman temin etmek amaçlı legal alan faaliyetlerini sürdükleri ve örgüt propagandası yaptıkları, yapılan istihbarat çalışmaları ve MASAK-HTS analizleri neticesinde tespit edilen" kişilerin gözaltına ifade edildi. Operasyonda 2 bin 900 avro, "propaganda malzemeleri" ile yasak olduğu iddia edilen yayınların alındığı öne sürüldü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız