Güncel

Tozkoparan'da yüzlerce polis mahalleyi yıkım için kuşattı!

İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan’daki kentsel dönüşüm projesi tepkilere rağmen sürüyor.

29 Ağustos 2022 Saat: 07:49
Tozkoparanda yüzlerce polis mahalleyi yıkım için kuşattı!
Tozkoparan'da yüzlerce polis mahalleyi yıkım için kuşattı!

Çevik kuvvet ekipleri TOMA'lar ve iş makineleriyle bu sabah Tozkoparan'a geldi. Polis ekipleri sokakları giriş-çıkıslara kapattı, bazı boş evlerin yıkımına başlandı.

İstanbul’da AKP’li Güngören Belediyesi, halkın tüm mücadelesine ve itirazına rağmen Tozkoparan’da ‘rantsal dönüşüm’ ısrarını sürdürüyor.

Çevik kuvvet ekipleri TOMA'lar ve iş makineleriyle bu sabah Tozkoparan'a geldi. Polis ekipleri sokakları giriş-çıkışlara kapattı. Bazı boş evlerin yıkımına başlandı.

Öte yandan gazetecilerin mahalleye girişi engelleniyor.

NE OLMUŞTU?

Tozkoparan ve Mehmet Nesih Özmen Mahalleleri 2006’da kentsel dönüşüm alanı, 2013’te riskli alan ilan edildi. 21 Nisan 2020’de Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle afet bölgesi ilan edildi. Yıkım çalışmalarına başlanacağı gerekçesiyle mahalleliye ‘evlerinizi terk edin’ tebligatı geldi. Konu yargıya taşındı, İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi tahliye ve yıkım işlemlerine yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdi. Haziran 2020’de başında yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı, ardından 23 Haziran’da Mehmet Nesih Özmen ve Tozkoparan Mahallesi’nde elektrik, su ve doğalgazlar kesildi. Temmuz 2021’de ise halkın mücadelesi sonucunda bölgenin riskli alan ilan edilmesi kararına dair Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız