Güncel

Trendyol Go işçileri sefalet ücretine karşı iş durdurdu

Kendilerine yapılacak ücret zammı için firma yetkilileriyle görüşen Trendyol motokuryeleri, yapılan zamların yetersizliği üzerine kısa süreliğine iş durdurdu ve zamlar arttırılmazsa eylemlerine devam edeceğini söyledi.

19 Temmuz 2022 Saat: 16:09
Trendyol Go işçileri sefalet ücretine karşı iş durdurdu
Trendyol Go işçileri sefalet ücretine karşı iş durdurdu

Trendyol Go kuryeleri firma tarafından açıklanan yetersiz ücret zamlarına karşı Pendik'te bulunan Trendyol ofisi önünde bir araya geldi.

İstanbul'da çalışan Trendyol Go kuryelerine yapılan zamda, paket açılış ücreti 8 TL'den 9.5 TL'ye çıkartılırken kilometre başı ücrete zam yapıldı. Paket sayısına göre kampanya ücretlendirmesinde ise yüzde 35 artış oldu. Ücret zamlarını görüşmek üzere Pendik Trendyol ofisine gelen motokurye işçilerine, ücretlerde yeniden düzenleme olmayacağının söylenmesi üzerine işçiler konvoy oluşturup korna çalarak duruma tepki gösterdi. Kuryeler ardından Yenidoğan'da toplanarak kısa süreliğine iş durdurdu.

Kuryelerle bir araya gelen Motokurye Kargo Çalışanları Birliği açıklamasında, ücretlere her ay enflasyon oranında zam yapılması gerektiğini belirterek, enflasyonla eriyen ücretler karşısında tüm Trendyol emekçilerinin birlik olması çağrısında bulundu. 

Açıklama şöyle devam etti: "İş ortaklığı yalanıyla süslenen esnaf kuryelik sisteminde çalışan kuryeler, her gün gelen zamlar ve yüksek enflasyon karşısında maliyetleri karşılayamıyor. Patronlar, çalışma yaşamının tüm risklerini esnaf kuryelerin sırtına yüklerken, bonus sistemiyle kuryeleri kaza riskini almaya zorluyor. Ücretlere her ay en az enflasyon oranında zam, Trendyol Go emekçilerinin hakkıdır. Enflasyonla eriyen ücretlerin karşısında ise Trendyol'da çalışan tüm emekçilerin birliğine ihtiyaç var. Hakkımızı aramaktan asla vazgeçmeyelim."

Motokurye işçileri, ücretlerine yeniden düzenleme yapılmaması durumunda eylemlerine devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız