Güncel

Trump yine Kuzey Kore'yi tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, KDHC'ye yönelik "yaptırımların" işe yaramaması durumunda "ikinci bir aşamaya" geçileceğini ifade etti

25 Şubat 2018 Saat: 09:41
Trump yine Kuzey Kore'yi tehdit etti
Trump yine Kuzey Kore'yi tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, KDHC’yi nükleer programından caydırmak amacıyla uygulanan yaptırımlar hedefe ulaşmakta yetersiz kaldığı takdirde “ikinci aşamaya” geçecekleri uyarısında bulundu.

‘En geniş yaptırım paketi’

DW Türkçe’nin haberine göre, ABD’nin KDHC’ye şu ana kadarki “En geniş yaptırım paketini” hayata geçireceğini açıkladığı cuma günü Trump, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, KDHC’ye uygulanan yaptırımlar işe yaramadığı takdirde geçilecek “İkinci aşamanın çok sert” ve “Dünya için çok ama çok talihsiz” olacağını söyledi. Trump, yine de “Yaptırımların işe yaramasını umduğunu” belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı’nın web sitesinde yayınlanan açıklamadaysa, ABD’nin bir Tayvan vatandaşının yanı sıra Çin, Hong Kong, Tayvan ve Singapur merkezli 27 şirket ve 28 gemiye yaptırım uygulama kararı aldığı kaydedildi. Yaptırımlar kapsamında söz konusu firma ve kişilerin ABD’deki mal varlıkları üzerindeki haklarının dondurulacağı ve ABD vatandaşlarının bu firma ve kişilerle iş yapmasının engelleneceği belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız