Kültür

TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü Sezai Sarıoğlu’nun

Bu yıl 92 katılımcının başvurduğu Türk Tabipleri Birliği (TTB) Behçet Aysan Şiir Ödülü, Sezai Sarıoğlu’nun “Kurutma Kağıdı” adlı kitabına verildi.

20 Eylül 2017 Saat: 08:27
TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü Sezai Sarıoğlu’nun
TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü Sezai Sarıoğlu’nun

 

Bu yıl ki Behçet Aysan Şiir Ödülü Sezai Sarıoğlu’nun “Kurutma Kağıdı” adlı kitabına verildi. Seçici kurul, “sözcüklerin, deyimlerin yerleşik anlamlarını ters yüz ederek kendi özel, özgür, ayrıksı şiir dilini yaratması; güncel olanın tarihsel köklerini irdelemesi ve epik şiirin olanaklarını yeni şiirle kaynaştırması, şiirinin muhalif yanını güçlendirmesi” nedenleriyle, oybirliği ile ödülün Sarıoğlu’na verilmesini kararlaştırdı.

 

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ BEHÇET AYSAN ŞİİR ÖDÜLÜ

SEÇİÇİ KURUL TUTANAĞI

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla Seçici Kurul 18 Eylül 2017 günü saat 18:00’de Türk Tabipleri Birliği Salonu’nda toplandı.

Toplantıya Ali Cengizkan ve Ahmet Telli katıldı. Seçici Kurul üyeleri Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Turgay Fişekçi, Orhan Koçak ve Semih Gümüş görüşlerini yazılı ve telefonla bildirdi.

Yapılan değerlendirmede sözcüklerin, deyimlerin yerleşik anlamlarını ters yüz ederek kendi özel, özgür, ayrıksı şiir dilini yaratması; güncel olanın tarihsel köklerini irdelemesi ve epik şiirin olanaklarını yeni şiirle kaynaştırması, şiirinin muhalif yanını güçlendirmesi nedenleriyle TTB Behçet Aysan 2017 Şiir Ödülü’nün Sezai Sarıoğlu’nun “Kurutma Kağıdı”  kitabına verilmesi uygun görülmüştür.

Seçici Kurul, Behçet Aysan Şiir Ödülü’ne katılan 92 katılımcının her birine yürekten teşekkür eder.

İLK KUTLAMA MORGÜL'DEN

Şair Sezai Sarıoğlu'na ilk kutlama, uzun zamandır bir çok etkinlikte, şiir ve müzik dinletisinde birlikte sahne aldığı müzisyen, Şarkı Aşkıyaları gurubunun solisti Şenol Morgül'den geldi. Sanatçı arkadaşı Sarıoğlu'nun aldığı ödüle çok sevindiklerini ifade ederek, arkadaşı ile gurur duyduklarını vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız