Güncel

TTB kriz masası oluşturdu: Sağlık çalışanlarını göreve çağırdı

İSTANBUL- TTB, bölgelerde çalışma yapmak için kriz masası kurarak, "Deprem bölgelerinde gönüllü görev almak isteyen meslektaşlarımızın öncelikli olarak kendi illerindeki tabip odalarına ulaşmalarını önemle duyuruyoruz" dedi.

7 Şubat 2023 Saat: 08:55
TTB kriz masası oluşturdu: Sağlık çalışanlarını göreve çağırdı
TTB kriz masası oluşturdu: Sağlık çalışanlarını göreve çağırdı

Merkez üsleri Mereş ve Dîlok olmak üzere çok sayıda kentte meydana gelen depremlerin ardından birçok kentte kriz masası oluşturulmaya devam ediliyor. Türk Tabipleri Birliği’de (TTB) depreme ilişkin kriz masası kurduğunu duyurdu

GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN ÇAĞRISI

TBB tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgelerindeki sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için, durumu acil olmayan hastalara hastanelere başvurmaması çağrısı yapılırken , “Deprem bölgelerinde gönüllü görev almak isteyen meslektaşlarımızın öncelikli olarak kendi illerindeki tabip odalarına ulaşmalarını önemle duyuruyoruz" denildi.

TTB, depreme dair bilgi notu paylaşarak, depremin hemen ardından alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

 * Deprem bölgesinde yurttaşlara, gerek can güvenlikleri gerekse de arama-kurtarma-sağlık çalışmalarının etkililiği için hasarlı-riskli yapılara girmeme ve uzak durma; zorunlu olmadıkça özel araçlarını ve cep telefonlarını kullanmama çağrısını yineliyoruz.

* Deprem bölgelerindeki sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için, durumu acil olmayan hastaların hastanelere başvurmaması çağrısını yapıyoruz.

* Yıkımın en fazla nerelerde olduğunun bilinmesi yardımın öncelikle nereye gönderileceği açısından önem taşıdığı için afetin nereleri ve yaklaşık ne kadar nüfusu etkilediği belirlenmelidir. 13 milyondan fazla insanımızın mevcut afetten doğrudan etkilendiğini tahmin etmekteyiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız