Güncel

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması İzmir'de protesto edildi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ve İzmir Sağlık Platformu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin mahkeme kararıyla görevden alınmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

2 Aralık 2023 Saat: 00:14
TTB Merkez Konseyinin görevden alınması İzmirde protesto edildi
TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması İzmir'de protesto edildi

TÜRKER DEMİRCİ


İzmir Tabip Odası önünde bir araya gelen çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, "TTB biziz" ve "TTB susturulamaz" yazılı dövizler taşıyarak, sık sık "Hak, hukuk, adalet", "TTB susmadı, susmayacak" ve "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları attı.

Eyleme HEDEP, İMECE, ESP, SEP, EHP, Dostluk ve Kültür Derneği de katılarak destek verdi.

Eylemde ilk olarak söz alan İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Zöhre Dalkıran, meselenin hukuki bir mesele olmadığının altını çizerek, "Hiçbir demokratik toplum düzeninde, hukuk devletinde kabulü mümkün olmayan bir karar verildi. Hukuk, yargı eliyle darbeler ne yazık ki devam ediyor. Biz İzmir Barosu ve barolar olarak bu yargı eliyle yapılan darbelerin tam karşısında TTB’nin de tam yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Yüce Ayhan, bu kararın hukukun ötesinde bir sürecin sonucu olduğuna inandıklarını söyledi.

Ayhan, "Esas amacın, siyasi iktidara bağlı, iktidarın tüm söylem ve eylemini alkışlayan, üyelerinin ve toplumun yararını umursamadan gücün yanında yer alan, akıl ve bilimin yanında olmayı değil de otoriter iktidardan aldığı emirle yol almayı seçen, nitelikten yoksun politik skandallardan geçilmeyen rant projelerini onaylamayı kendine görev sayan, mesleki ahlak ve evrensel etik ilkelerden yoksun sözde meslek birlikleri şeklinde yandaş bürolar kurmak olduğu açıktır" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) adına söz alan Mustafa Güven de "TTB’ye yapılan baskıları kabul etmiyoruz. KESK olarak TTB’nin yanındayız asla faşizme karşı mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HEDEP İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, "AKP-MHP faşizminin planlı adımlarıdır. Savaşın bir halk sağlığı ihlali olduğunu söyleyen TTB’ye karşı bu saldırıyı kendimize yapılmış olarak görüyoruz. TTB basıldığında o gün orada toplananlar, ‘Ne yaparsanız yapın biz onurumuzu, meslek örgütümüzü korumaya devam edeceğiz’ dediler. TTB yıkılmayacak bir kurumdur. Bugün burada olmak onurdur” şeklinde konuştu.

Halkların Köprüsü Derneği Kurucu Başkanı Cem Terzi, Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yöneticisi Coşkun Üsterci, HEDEP Yöneticisi Hüseyin Çağlar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yöneticisi Aykut Akdemir, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi adına konuşan Başak Edge Gürkan, Sosalist Emekçiler Partisi MK üyesi Gökçe Şentürk de birer  destek konuşması yaptılar. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız