Kültür

Tülay Sönmez yazı ve resimledi: Yedinci kadın firavun Kleopatra

Antik Mısır;hala çözülemeyen olağanüstü gizem ülkesi ve tabii ilk aklımıza gelen isim yedinci kadın firavun Kleopatra.Kuşaklardır süren aile içi enseste rağmen soyunun en zeki kadını.

27 Haziran 2020 Saat: 07:50
Tülay Sönmez yazı ve resimledi: Yedinci kadın firavun Kleopatra
Tülay Sönmez yazı ve resimledi: Yedinci kadın firavun Kleopatra

TÜLAY SÖNMEZ


Daha oniki yaşında yedi dil bilen,tıb konusunda bilgili entellektüel bu kadın için Roma'lı ünlü tarihçi Plotarkhos"sesi;istediği her titreşimi çıkarıp,istediği her dili kullanabildiği çok telli bir müzik aleti gibiydi" der.

Gözlerine yaptığı makyajın bile sağlıkla ilgisi olduğu,bu makyajın sağlıklı olmasını sağlayan en önemli içeriğin makyajdaki kurşun tozunun miktarı olduğu belirlenmiştir.Kleopatranın makyajı,dört kurşun bazlı madde içeriyor ve bu madde Antik Mısırda oldukça yaygın olan göz enfeksiyonunu engelliyordu.
Bu efsane kadının otuz dokuz yaşında yılan sokması ile öldüğü söylensede Antik tarihçi Strobo,Kleopatra'nın zehirli tarağı ile intihar ettiğini iddia eder.
Bir şey daha: çizgi romancı Martin Myster'deki bir hikâyeye göre,Kleopatra Atlantis'in nükleer atıklarını Mısıra getirip,bu atıkları piramitlerde saklayıp onları insanlık tarihi ile yüzleştirmemek ile yükümlü dört kişilik ekipten son kalan kişidir. Tabii bu bilim kurguda olsa, bu aralar salgın ile ilgili bir çok bunu andıran komplo teorilerini ve yaşadığımız süreci düşününce bunuda eklemeden edemedim.
Bu dönemi böyle atlatalım arkadaşlar yazıyla,çizimle tiyatroyla...hem de en renklisinden.en eğlencelisinden.

Resimler: Tülay Sönmez

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız