Güncel

Tüm Bel Sen: hukuk ve adalet için Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğiz

Tüm Bel Sen İstanbul şubeleri bir basın açıklamasıyla,23 haziran seçimlerinin haksız,hukuksuz,gerekçesiz bir karar olduğunu hatırlatarak İmamoğlu’nu destekleyeceğini kamuoyu ile paylaştı.

12 Mayıs 2019 Saat: 01:57
Tüm Bel Sen: hukuk ve adalet için Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğiz
Tüm Bel Sen: hukuk ve adalet için Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğiz

NECDET ÖZSAYGIN

İSTANBUL-İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde Tüm Bel Sen İstanbul şubeleri bir basın açıklamasıyla,23 haziran seçimlerinin haksız,hukuksuz,gerekçesiz bir karar olduğunu hatırlatarak,yapılacak olan seçimde Büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamada şöyle denildi;

31 Mart 2019 yerel yönetim seçimlerinde İstanbul seçmenlerinin çoğunluğunun oyu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş olan sayın Ekrem İmamoğlu’nun haksız, hukuksuz, gerekçesiz, dayanaksız bir şekilde Yüksek seçim kurulu tarafından görevden alınması seçimin yenilenmesi kararını kabul etmiyoruz ve halk iradesinin gaspı olarak değerlendiriyoruz.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 6 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul seçimlerinin yenilenmesi yönünde ki verilen kararın hukuki dayanaktan yoksun YSK’nın içtihatlarıyla çelişen,tamamen siyasal iktidarın baskısıyla,yönlendirilmesiyle sonuçlandığını değerlendirmekteyiz.

Bu karar ile açıkça görülmüştür ki demokrasinin en temel güvencesi konumunda bulunan sandık değiştirebilme yeteneğinden yoksun bırakılmıştır. Oysa sandık sadece seçebildiği takdirde değil,onunla birlikte değiştirebildiği takdirde Demokrasinin aracı olabilir.YSK’nın bu kararı sandığın değiştirebilme gücünün yok edildiği bir ortam oluşmuştur ve bu durum kaygı vericidir.

Bizlerin bu ülkede yaşayan 82 milyon insanın işsizlik,enflasyon,işgüvencesi,barış ve demokrasi gibi gerçek sorunları ve talepleri varken ülke gündeminin ve ekonomisinin bitmiş olan seçime tekrar kilitlenmesini doğru ve etik bulmadığımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Halkın iradesi hiçe sayılarak 23 haziran da tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerinde yerel yönetim emekçileri olarak özgür,demokratik,katılımcı yerel yönetim anlayışını benimsemiş emekten,barıştan,özgürlükten yana olan sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğimizi buradan deklare ediyoruz.

Bildiğiniz üzere Nisan 2019 itibariyle onbinlerce çalışanı bulunan İstanbul Büyükşehir belediyesinin aynı zamanda Toplu İş Sözleşmesi (Sosyal Denge Sözleşmesi)sürecidir.Bu çerçevede yetkili sendika olan Bem Bir Sen ile atanmış İBB başkan vekili ile görüşmelerin başladığını biliyoruz.Atanmış kayyum ile yapılan bu görüşmelerde binlerce memuru ilgilendiren sözleşmenin oldu bittiye getirilmesi kaygısı taşımaktayız.

Yapılan sözleşme çalışanların ekonomik,sosyal,özlük hakları açısından son derece önemlidir.Bu sözleşmenin sendikamız TÜM BEL SEN’in İstanbul’da ve diğer belediyelerde yapmış olduğu sözleşmelere eşdeğer olması çocuk ve ebeveyn hakkı olan kreşlerin derhal açılması talebimizdir.Mali ödentilerin emekçilerin gerçek enflasyon oranı dikkate alınarak belirlenmesi en az 4 ikramiye verilmesi ölüm,evlenme,doğum ve emeklilik durumunda ayrıca ikramiye ödenmesi taleplerimizdir.

Bununla birlikte memurlara farklı müdürlere farklı ödemeler yapılmaması, verilen cezalarda ödentilerin kesilmemesi,rapor alınması durumunda kesinti yapılmaması gibi taleplerimizle her şart ve koşulda çalışanların haklarını savunduğumuzu ve sözleşmenin takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz.

Sonuç olarak;Halkın iradesinin gaspına,adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı 23 haziran da sandıklarda olacağız ve halkın adaleti iradesi ve kazanımı bir kez daha tecelli edecektir.

-Halkın iradesi gasp edilemez.

-Yaşasın Demokrasi mücadelemiz.

-Yaşasın örgütlü mücadelemiz.

-Yaşasın Tüm Bel Sen.

-Yaşasın KESK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız