Güncel

Tüm Emekliler Sendikası Kadıköy Şubesi: emeklilerin ve emekçilerin yaşamını çekilmez hale getirdiniz

Tüm Emekliler Sendikası Kadıköy Şubesinin 2. Olağan genel kurulu KESK Eğitim Sen 2.nolu şubesi toplantı salonunda yapıldı.

3 Ekim 2019 Saat: 08:32
Tüm Emekliler Sendikası Kadıköy Şubesi: emeklilerin ve emekçilerin yaşamını çekilmez hale getirdiniz
Tüm Emekliler Sendikası Kadıköy Şubesi: emeklilerin ve emekçilerin yaşamını çekilmez hale getirdiniz

NECDET ÖZSAYGIN

İSTANBUL/KADIKÖY

Kongreye çok sayıda Sendika,dernek,siyasi parti temsilcileri katılım gösterdi.Bu kurumların temsilcileri söz alarak görüş ve düşüncelerini ifade ederken Emekli Sen’e başarı ve desteklerini açıkladılar.

Genel kurulda şube başkanı Hıdır Kurtulmaz genel kurul açılış konuşmasında, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, siyasi ve sosyal krizlerden ve 17 yıllık AKP iktidarının ülkeyi ve toplumu bir çıkmaza soktuğunu,emeklilerin ve emekçilerin yaşamını çekilmez hale getirdiğini,iktidarın bu içine soktuğu krizler sonucu karşı çıkan muhalefet olan tüm kesimleri baskı,zor ve şiddetle bastırmaya çalıştığını, yaşanmış örneklerle anlatabileceğini söyledi.

Kurtulmaz konuşmasına şöyle devam etti:

 “Emekten, özgürlükten,demokrasiden ve barıştan yana olan emekliler arasında örgütlü ve örgütlenme aşamasında olan Emekli Sendikaları ve oluşumlarıyla il ve ilçelerde bulunan bu kurumların şube ve temsilcilerinin aşağıdan yukarıya oluşturdukları eylem ve güçbirlikleri yaparak ortak ve tek çatı örgütünün merkezler düzeyinde yaratılması gerekiyor.‘’Ülkenin Tüm Emeklileri Birleşin’’şiarının gerçekleşmesi için Genel merkez MYK’sının bu kurumlara çağrı yapması ve genel merkez kongresinde bu doğrultuda karar çıkartılması için tavsiye kararı önergesini oya sunacağız”.

Konuşmanın ardından, önergelerin verilmesi aşamasına geçildi.

Tavsiye kararı alınması yönünde verilen önerge oybirliği ile kabul edildi.Ayrıca,Tüm Emekli Sen İstanbul Anadolu yakasında bulunan Kadıköy-Maltepe-Beykoz,Ataşehir ve Ümraniye şubelerinin Anadolu yakası 1.nolu şube olarak tek şubede birleştirilmesi kararının Genel kurulda tavsiye kararı olarak önerilmesi oybirliği ile karar altına alındı.Önergelerin kabulünden sonra seçimlere geçildi.

Genel kurulun seçim sonuçları ise,şube yönetim kuruluna Hıdır Kurtulmaz,LeylaYıldız,Ali Hüseyin Yıldız,Şabankarabatak,CevatKılıç,GülerGüven,Ergün Bulut seçildiler.

Genel kurul dilek ve temenniler ile sonlandırıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız