Güncel

Tüm Emeklilerin Sendikası: Örgütlü mücadelemiz engellenemez

Tüm Emeklilerin Sendikası kendilerine dönük kapatma davasına ilişkin Kadıköy rıhtımında basın açıklaması düzenledi.

6 Haziran 2023 Saat: 22:34
Tüm Emeklilerin Sendikası: Örgütlü mücadelemiz engellenemez
Tüm Emeklilerin Sendikası: Örgütlü mücadelemiz engellenemez

Kendilerine açılan kapatma davasına tepki gösteren Tüm Emeklilerin Sendikası, "Mahkemenin de uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınmış sendika hakkımızı gözeteceğini umuyor, demokratik ve vicdani bir kararla sendikamızın kapatılması davasını reddetmesini bekliyoruz" dedi.

Tüm Emeklilerin Sendikası kendilerine dönük kapatma davasına ilişkin Kadıköy rıhtımında basın açıklaması düzenledi. "Emekli sendikaları kapatılamaz, biz bitti demeden bu dava bitmez" pankartı açılan eylemde basın açıklamasını Gülsen Şener Gülseven okudu.

Ankara Valiliği'nce sendikalarına dönük kapatma davasının 2'nci duruşmasının 8 Haziran'da Ankara 4'üncü İş Mahkemesi'nde görüleceğini hatırlatan Gülseven, demokratik toplumun olmazsa olmazı örgütlenme özgürlüklerinin gasp edilmek istendiğini kaydetti.

Emeklilerin sendika kurmasının amacının biriktirdikleri emeğin geri dönüşünün insanca yaşamı sağlaması için olduğunu vurgulayan Gülseven, emeklilerin bugün açlık sınırında yaşamaya çalıştığını kaydetti.

Emeklilerin sendika çatısı altında örgütlenmesinin zorunlu bir ihtiyaçtan kaynaklandığını vurgulayan Gülseven, sendikaların bedelini peşin ödedikleri emeklilik hakkının güvencesi olduğunu dile getirdi. Uluslararası hukuka göre herkesin sendika kurabileceğini hatırlatan Gülseven, "İç hukukta bir düzenleme yapılmamışsa, sorun bizim değil, sorun yasa koyucularındır. Hakların yasadan önce geleceği bütün hukuk çevrelerinin üzerinde mutabık kaldığı bir gerçektir. Bu nedenle; ilgili iş mahkemesinin Tüm Emeklilerin Sendikası'nı kapatması bize göre hukukla bağdaşmayacaktır. Zaten idarenin kapatma davası siyasi bir tercih olup, demokrasiyle ve hukukla ilgisi yoktur" dedi.

Emeklilerin sendikal örgütlenmesinin engellenemeyeceğini kaydeden Gülseven, "Mahkemenin de uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınmış sendika hakkımızı gözeteceğini umuyor, demokratik ve vicdani bir kararla sendikamızın kapatılması davasını reddetmesini bekliyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız