Güncel

Tüpraş'ta TİS tıkandı, işçiler iki saat iş bıraktı

Tüpraş’ta devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine Tüpraş işçileri bu sabah iki saat iş bırakma eylemi yaptı.

5 Nisan 2017 Saat: 11:05
Tüpraş'ta TİS tıkandı, işçiler iki saat iş bıraktı
Tüpraş'ta TİS tıkandı, işçiler iki saat iş bıraktı

Tüpraş’ta örgütlü Petrol-İş Sendikası’nın aldığı karar doğrultusunda İzmit, Aliağa, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde eş zamanlı olarak 08:00 - 10:00 saatleri arasında iş bırakıldı. 

Sabah, Aliağa Tüpraş giriş kapısında servislerden inen ve gece vardiyasından çıkan işçilerle birlikte açıklama yapan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, işverenin sözleşme süresini üç yıla çıkarmak, vardiyalı çalışanların çalışma saatlerini artırmak ve buna bağlı olarak fazla çalışma düzenlemesinde değişiklikler yapmak istediğini belirtti. 

Oktay, işverenin dayatmaları sonucu toplu sözleşme sürecinin tıkandığını ve uyuşmazlık aşamasına gelindiğini dile getirdi. İşverenin binlerce işçinin çalışma biçiminde köklü değişiklikler yapmayı hedeflediğini ifade eden Oktay, “TÜPRAŞ işçisi bu dayatmalara boyun eğmeyecek, haklarına ve kazanımlarına sahip çıkacaktır” dedi. Oktay, bu eylemlerle ortaya koyacakları uyarılar dikkate alınmazsa eylemlerinin artarak süreceğini vurguladı.(Kaynak: İzmir Evrensel)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız