Güncel

Turgutlu’da Demokrasi İçin Güç Birliği: Halkın iradesi geri iade edilmelidir

Turgutlu’da Demokrasi İçin Güç Birliği, yaptıkları basın açıklamsıyla Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerine kayyımların atanmasını kınadı.

21 Ağustos 2019 Saat: 13:58
Turgutlu’da Demokrasi İçin Güç Birliği: Halkın iradesi geri iade edilmelidir
Turgutlu’da Demokrasi İçin Güç Birliği: Halkın iradesi geri iade edilmelidir

TURGUTLU

“Bunun önü kesilmezse sıra diğerlerinde”

Turgutlu'da sokakta yapılan açıklamada, Diyarbakır, Mardin ve Van’da Büyükşehir Belediyelerine  halkın iradesinin yok sayılarak, gasp edilerek  kayyım atanmasının  ne hukuka ne demokrasiye ne insan haklarına  ne de kendi yasalarına uymadığı ifade edilerek, iktidarın halkın iradesini yok sayan, GASP eden anlayışına dur demezsek, sıranın diğer illerdeki  halk iradelerinin gaspına geleceği vurgulandı.

“Kendi demokrasi anlayışlarına bile tahammül yok”

Açıklamada, su görüşlere yer verildi: “Diyarbakır, Mardin ve Van’da halkın en yüksek iradesiyle seçtiği belediye başkanları görevden alınarak kayyum atanması halkın iradesinin gaspıdır. Kendi demokrasi anlayışlarına bile tahammülsüzlüğünün açık ve net göstergesi olduğu gibi iflasını da göstermektedir.  Çünkü HDP, yasal ve hukuki temelde kurulmuş, parlamentoda temsil edilen bir partidir. Şiddetle kınıyoruz. “

“Bu sorun tüm demokrasi güçlerinin sorunudur”

Halkın iradesine, oylarına sahip çıkmak için gösterdiği direnişe karşı uygulanan baskı ve gözaltılarında kınandığı açıklamada, bunun sadece HDP ve Kürt halkının sorunu olmadığının, Türkiye halklarının ve tüm demokrasi güçlerinin ortak sorunu olduğunun  altı çizildi.

Açıklama, “Biz Demokrasi için güç birliği olarak, halkın iradesine sahip çıkmaya, gasp edilen halk iradesini geri almak ve demokrasi için mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz”denilerek tamamlandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız