Güncel

Türk Dişhekimleri Birliği: Mücella Yapıcı’nın kelepçelerinin açılmamasını anlamakta güçlük çekiyoruz

Türk Dişhekimleri Birliği, Gezi davasında 18 yıl hapis cezası verilen ve Bakırköy Kadın Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı'nın kelepçeli muayene edilmesine dair açıklama yaptı.

28 Haziran 2022 Saat: 11:32
Türk Dişhekimleri Birliği: Mücella Yapıcı’nın kelepçelerinin açılmamasını anlamakta güçlük çekiyoruz
Türk Dişhekimleri Birliği: Mücella Yapıcı’nın kelepçelerinin açılmamasını anlamakta güçlük çekiyoruz

Türk Dişhekimleri Birliği, Gezi davasında 18 yıl hapis cezası verilen ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Mücella Yapıcı’nın kelepçeli muayene edilmesine dair yazılı açıklama yayımladı.

Yapıcı’nın ağız ve diş sağlığı hizmeti alırken kelepçelerinin çıkartılmaması ve tıbbi bilgilerinin kendisine değil cezaevi görevlilerine verilmesinin üzüntüyle karşılandığı belirtilen açıklamada, “Mücella Yapıcı’nın diş tedavisi sırasında, nasıl bir kaygı ile kelepçelerinin açılmaması kararı verildiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Tutuklu ve hükümlü hastalar da diğer hastalarla aynı standartta sağlık hizmeti alma hakkına sahiptir” denildi.

“Tutuklu ve hükümlünün diş tedavisinde, dişhekimi tarafından güvenlik sebebiyle özel bir talep olmadığı sürece hastanın kelepçesinin çıkartılması gereklidir; etik kurallar uyarınca dişhekimi uygun tedavi koşullarının sağlanabilmesi için etik tutum almalıdır” denilen açıklamada, “Konuyla ilgili araştırma, yazıda bahsi geçen hastanenin bulunduğu yer itibariyle İstanbul Dişhekimleri Odası tarafından yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Yapıcı, cezaevinden götürüldüğü muayeneleri yazmış; bütün muayenelere kelepçeli götürüldüğünü ve diş hekiminde bile kelepçenin çıkarılmadığını söylemişti. Beyoğlu Göz Hastanesi Retina Kliniği’nde ve Sadi Konuk Hastanesi Kalp ve Damar Bölümü’nde muayenelerinin kelepçeli halde yapıldığını, Okmeydanı Diş Hastanesi’nde de kelepçeliyken dişinin çekildiğini belirten Yapıcı, "Ben yine Deontoloji, kelepçe, sorumluluk, hasta hakkı vb. derken, ‘ben kelepçeyi görmedim’ dedi. Haklı tabii onca süre bir kez dahi yüzüme bakmadı” diye yazmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız