Siyaset

Türk-İş’ten 'kiralık işçilik'e karşı imza kampanyası

Beyoğlu’da toplanan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) üyesi bir grup, hükümetin kiralık işçilikle ilgili Meclis'e gönderdiği yasayı protesto etti.

29 Şubat 2016 Saat: 21:00
Türk-İş’ten 'kiralık işçilik'e karşı imza kampanyası
Türk-İş’ten 'kiralık işçilik'e karşı imza kampanyası

Türk-İş te harekete geçti. İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Tünel Meydanı’nda toplanan Türk İş üye ve yöneticileri, kiralık işçilik yasa tasarısı nedeniyle hükümeti protesto ettiler. 81 ilde başlatılan imza kampanyasıyla ilgili kurulan çadırda bekleyen Türk-İş üyeleri, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Çalışanın şartlarını köle düzenine çevirecekseniz

Basın açıklamasını okuyan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, “Hükümet, çalışma hayatıyla ilgili 'özel istihdam büroları' adı altında; yani modern çağın köleliği, köle ticaretinin olacağı bir kanun düzenlemesiyle ilgili tasarıyı Meclis'e sundu. Türk-İş Başkanlar Kurulu, almış olduğu karar neticesinde 29 Şubat Pazartesi gününden 5 Mart Cumartesi gününe kadar 81 ilde imza kampanyası başlattı. Sonra 7 Mart Pazartesi günü toplanan bu imzalar 5 ildeki AK Parti il binalarına teslim ediyoruz. Bunun amacı; kamuda 740 bin taşeronla ilgili sıkıntıyı daha bertaraf etmeden yeni sıkıntılar oluşturacaksınız. Bu, Türk-İş camiasının kabul edebileceği bir şey değildir. Bununla ilgili çalışmaların tamamen ortadan kalkmasına, Türk-İş camiası olarak gereken neyse yapacağız. Siz, çalışanın şartlarını köle düzenine çevirecekseniz, o zaman biz de her şeye rağmen hakkımızı aramak ve almak için yapılması gereken her şeyi yapacağız. Bu böyle biline.” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız