Güncel

Türkiye’de ve Avrupa’da Alevi kadınlar saat 21:00’de hastag eylemi yapacak

Alevi kadınlar bir açıklama yaparak, çocuk istismarı faillerine evlilik yoluyla affına karşı herkesi 26 Mayıs Salı günü Türkiye saatiyle 21:00’de Avrupa saatiyle 20:00’de sosyal medyada hastag eylemiyle güçlü bir şekilde ses çıkarmaya davet etti.

26 Mayıs 2020 Saat: 08:23
Türkiye’de ve Avrupa’da Alevi kadınlar saat 21:00’de hastag eylemi yapacak
Türkiye’de ve Avrupa’da Alevi kadınlar saat 21:00’de hastag eylemi yapacak

ürkiye’de ve Avrupa’da yaşayan Alevi kadınlar bir açıklama yaparak, çocuk istismarı faillerine evlilik yoluyla affına karşı herkesi 26 Mayıs Salı günü Türkiye saatiyle 21:00’de Avrupa saatiyle 20:00’de sosyal medyada hastag eylemiyle güçlü bir şekilde ses çıkarmaya davet etti. 

Çocuk istismarı faillerine evlilik yoluyla affın gündeme gelmesi endişesi yaşanırken, Türkiye’de ve Avrupa’da yaşayan Alevi kadınlar bir açıklama yaparak, herkesi 26 Mayıs Salı günü Türkiye saatiyle 21:00’de Avrupa saatiyle 20:00’de sosyal medyada hastag eylemiyle güçlü bir şekilde ses çıkarmaya davet etti.

Açıklamada, “Meclis açıldığında, çocuk istismarcılarına evlilik yoluyla affın ilk gündeme gelecek konulardan olduğu konuşuluyor. 14 yaşını tamamlamamış kız çocuklarına karşı cinsel istismar suçu işlemiş, onlardan 15 yaş büyük erkeklerin ve suçu azmettiren ailelerin cezalarının sonradan evlenildiği durumda affedilmesi düşünülüyor. Bu düzenlemelerin sonucu imam nikâhıyla evlilik yaşı 13’e indirilecek, 13 yaşında kız çocuklarıyla 28 yaşında yetişkin erkeklerin evlendirilmesi yasal hale getirilecek” denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Bu, ülkemizdeki kız çocuklarını eğitimden uzaklaştırmak, yoksullaştırmak, geleceksizleştirmek olacaktır. Aynı zamanda çocukların yaşamları boyunca sağlık problemlerine, şiddete maruz kalmalarına, intihara sürüklenmelerine neden olacaktır. Failin değil, mağdurun cezalandırılması anlamına gelen yasa tasarısını kabul etmiyoruz.
Avrupa’da ve ülkemizde yaşayan Alevi kadınlar olarak duyarlı tüm canları 26 Mayıs 2020 Salı günü Türkiye saatiyle 21:00, Avrupa Saatiyle 20:00 de sosyal medyada yapacağımız hastag eylemiyle güçlü bir şekilde ses çıkarmaya davet ediyoruz. Hastagımız: İstismarİnsanlıkSuçudur #CezalandırAklama #AleviKadınlar.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız