Güncel

Türkiye Komünist Hareketi'nden İstanbul buluşması

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul'da bir buluşma gerçekleştirdi ve seçimlere dair tutumunu ve ittifak siyasetini açıkladı.

21 Mart 2022 Saat: 00:04
Türkiye Komünist Hareketinden İstanbul buluşması
Türkiye Komünist Hareketi'nden İstanbul buluşması

İSTANBUL


Türkiye Komünist Hareketi (TKH) farklı illerde gerçekleştirdiği örgütlenme toplantılarının ardından İstanbul'da bir buluşma gerçekleştirdi. Toplantıda TKH’nin önümüzdeki günlerde kamuoyuyla da paylaşacağı “seçim ve ittifak siyaseti” ilan edildi.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, etkinlikte yaptığı konuşmada, 1920’de Bakü’de kurulan TKP’nin devamcısı olduklarını ifade ederek "Marksist Leninist hattımıza, emperyalizme karşı bağımsızlık, gericiliğe karşı aydınlanma, sömürüye karşı eşitlik mücadelemize, tarihsel haklılığımıza güveniyor, işte bu yoldan artık daha da güçlü yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Seçimlere dair de konuşan Tekerek "TKH bir seçim partisi değil, bizim daha önemli hedeflerimiz var ama seçimleri de ciddiye alan bir partiyiz. Milyonlarca emekçinin güncel konum alışları geleceği de etkiliyor ve belirliyor, Seçimler bu alanda özel bir rol alıyor. Buna etkide bulunmak için seçimlere girmiş olmak ebetteki şart değil ama azıyla yetinmek de bize göre değil. Her durumda, her koşulda, yapabileceklerimizi en güçlü şekilde yapmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. İşte YSK tarafından açıklanan listede bugün partimizin de yer almış olması, partimizin seçime girme yeterliliğini kazanmış olması bu bilincin sonucudur.” ifadelerini kullandı.

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer ise konuşmasında, ülkenin önemli bir siyasi kesitten geçtiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“20 Yıllık AKP iktidarının yarattığı tahribat, ancak ve ancak kökten ve toptan bir karşı duruşla, mücadeleyle ve programla ortadan kaldırılabilir. Ülkemizin bugün yaşadığı karanlık, adaletsizlik, eşitsizlik, baskı, hukuksuzluk, yoksulluk, geleceksizlik ve yıkım ancak ve ancak emekçilerin taleplerini merkeze koyan sol bir siyasal bir programla aşılabilir.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız