Güncel

TÜSİAD'dan 'Rıza Sarraf' açıklaması

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Rıza Sarraf'ın elde fırsat varken Türkiye'de yargılanmadığına vurgu yaptı.

8 Aralık 2017 Saat: 10:23
TÜSİAD'dan 'Rıza Sarraf' açıklaması
TÜSİAD'dan 'Rıza Sarraf' açıklaması

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Rıza Sarraf'ın elde fırsat varken Türkiye'de yargılanmadığına vurgu yaparak "Her zaman ısrarla vurguladığımız hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığının önemidir” dedi. OHAL'i eleştiren Bilecik, Türkiye'nin dış politikada 'çatışmacı' bir görüntü sergilediğini söyledi.

Sol'da yer alan habere göre; Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında konuşan Bilecik, Başbakan Binali Yıldırım'ın konuk olduğu toplantıda, ABD'de Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın sanık, Rıza Sarraf'ın tanık olduğu davayla ilgili mesajlar verdi.

Sarraf'ın açıklamalarının Türkiye'yi sarstığını söyleyen Bilecik, "İran devleti adına çalıştığı anlaşılan bu kişinin yargılanmasının elde fırsat varken Türk yargısı tarafından gerçekleştirilemediği" ifadelerini kullandı.

Bilecik, “Bizim açımızdan hayıflanılması gereken en önemli nokta budur. Bu yaşananlar, kamuoyuna bir şeyi kesin olarak göstermiştir. O da, her zaman ısrarla vurguladığımız hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığının önemidir” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız