Güncel

'Tutuklama ve gözaltılar derhal serbest bırakılsın'

İZMİR - İzmir Üniversite Dayanışması, İstanbul ve İzmir'deki gözaltı ve tutuklamaların derhal serbest bırakılmasını talep etti.

1 Şubat 2021 Saat: 22:42
Tutuklama ve gözaltılar derhal serbest bırakılsın
'Tutuklama ve gözaltılar derhal serbest bırakılsın'

İzmir Üniversite Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım olarak atanan Melih Bulu'yu protesto etmek amacıyla bir araya gelen öğrencilerin  gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. İzmir Barosu önünde yapılan açıklamada "Gözaltılar Serbest bırakılsın KayyımNakka" pankartı açıldı. "Kayyımlar gidecek biz kalacağız" “Homofobik rektör istemiyoruz" ve "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganın atıldığı açıklamayı, İzmir Üniversite Dayanışması adına Zümrüt Doğan okudu.

'MEDYA TARAFINDAN HEDEF GÖSTERİLDİ'

Arkadaşlarının hükümet yetkilileri ve hükümet yanlısı medya tarafından açıkça hedef gösterildiğini söyleyen Doğan,
kayyım Melih Bulu'nun sosyal medyada açıkça başlatılan linç kampanyasına katıldığını söyledi. "Bulu'nun attığı Twitter ve rektörlük tarafından açılan soruşturma gösteriyor ki, Melih Bulu'nun atandığı görevde kalması, Üniversitesinin özgürlüğüne şu ana kadar yapılan en büyük saldırı oldu" diyen Doğan şunları söyledi: "Melih Bulu'nun onu atayan iktidarın sesinden fazlası olmadığını bu hareketiyle bir kez daha gösterdi. Saldırıların İçişleri Bakanlığı, YÖK, Diyanet, İşçileri Bakanlığı, İstanbul Valiliği, ve kayyım Melih Bulu'nun Sanatçıları ve LGBTİ+ları hedef göstermesiyle bizzat ve açıkça devlet otoriterleri tarafından işlenen nefret Suçu boyutuna ulaşmıştır."

'DİRENEN HERKES HEDEFTE'

Toplumda  direnen bütün kesimlerin  hedefte olduğunu belirten Doğan, "Direnenler, onların baskıdan kayyımdan başka hiçbir şey vaat etmeyen iktidarlarını sarsmaktadır. Gözaltına ve tutuklamalara boyun eğmeyeceğiz. Bir kere daha taleplerimizi haykırıyoruz. İstanbul’daki tutuklu arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın, ev hapsi uygulaması kaldırılsın. Polis Kampüs çevresini terk etsin. Kayyum Melih Bulu ve tüm kayyumlar derhal istifa etsin" dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız