Güncel

Tutuklanan PSAD Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım için ı oturma eylemi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım’ın tutuklanması Küçük Armutlu Cemevi’nde düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

29 Temmuz 2018 Saat: 18:19
Tutuklanan PSAD Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım için ı oturma eylemi
Tutuklanan PSAD Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım için ı oturma eylemi
Kerim Eren

Eylemde ilk olarak konuşan cemevi üyesi Ali Birer, Zeynep’in emekçi bir insan olduğunu ve bu cemevinin inşaatının tamamlanması için çalıştığını belirterek, “Bu baskılar bizi yıldıramaz. Zeynep’in suçu olduğuna inanmıyoruz. Zeynep sadece basın açıklamasına katıldığı için tutuklandığını düşünüyoruz. Bizi yıldırmaya çalışıyorsunuz, biz yılmayacağız. Biz buradaki cemevini bitirip halkın ibadetine açacağız” dedi. Ali, son olarak Zeynep’in biran önce serbest bırakılmasını istedi. 
Ali’nin konuşmasının ardından cemevi bahçesinde oturma eylemi başlatıldı. Eylem, her gün saat 13’de başlayacak ve devama decek. 
Zeynep’in annesi 90 yaşındaki Kezban ana; “Ben de suçluyum o zaman. Kızımı savunduğum için ben de suçluyum o zaman. Kızımı savunmak suçsa ben de buradayım ben bir anneyim. Kızım suç işlemedi, serbest bırakılsın” dedi. “Kızım Aleviydi ben de Aleviyim, Alevi olmak suç mu?” Diye soran Kezban, “Kızım için her gün burada oturma eylemi yapacağım. Kızım serbest bırakılana kadar mücadele edeceğim. Kızımın biran önce serbest bırakılmasını istiyorum. O suç işlediyse, ben de işliyorum” diye konuştu. 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, açık hava
Oturma eylemi hergün saat 13.00- 15.00 arasında yapılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız