Güncel

Tutuklu yakınlarından çağrı: Kemal Özçelik ve hasta mahpuslar serbest bırakılsın-VİDEO

Tutuklu yakınları ve İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, ağır kalp, diyabet, hipertansiyon, hastası mahpus Kemal Özçelik’in serbest bırakılmasını istedi.

16 Ocak 2021 Saat: 14:29
Tutuklu yakınlarından çağrı: Kemal Özçelik ve hasta mahpuslar serbest bırakılsın-VİDEO
Tutuklu yakınlarından çağrı: Kemal Özçelik ve hasta mahpuslar serbest bırakılsın-VİDEO

AÇIKLAMANIN  VİDEOSU İÇİN TIKLATINIZ!

 

https://youtu.be/iyeboz39UIU


Tutuklu yakınları ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

1994 yılında tutuklanan ve halen Tekirdağ 1 nolu F Tipi Hapishanesinde tutulan ağır hasta mahpus Kemal Özçelik’in Ağır kalp, diyabet, hipertansiyon, yüksek kolesterol ve böbreklerde fonksiyon kaybı ve bu hastalıklara bağlı ciddi şikayetleri bulunmaktadır.

Zorunlu olarak yapılması gereken düzenli kontrol ve ilaç tedavileri, pandemi nedeni ile aksadığından şikayetleri daha da artmış, 2020 ortalarında akciğerlerinin sut topladığı ve zaten var olan görme kaybı, göz damarlarında tıkanıklık, el, kol, ayak ve bacaklarda ağır ödem ve nefes darlığının yaşamını tehdit eden boyutlara vardığı tespit edilmiştir.

Hapishanede yaşamını idame ettiremeyecek duruma gelen, koltuk değneği veya bir kişinin refakati olmadan yürüyemeyen Özçelik hakkında %71 engelli raporu veren Adli Tıp Kurumu, pandemi koşullarına rağmen,  infaz ertelemesi yapılarak tedavisinin dışarıda sürdürülmesi yönündeki başvuruya olumlu rapor vermeyerek Özçelik’in yaşamını tehlikeye atmaktadır.

460 F oturması kapsamında sizleri, Kemal Özçelik serbest bırakılsın, yaşam hakkı korunsun!"demek için sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınla kamuoyuna ulaştıracağımız basın açıklamasını izlemeye, paylaşmaya, Kemal Özçelik ve bütün ağır hasta mahpusların yaşam haklarının korunması için sesimize ses katmaya çağırıyoruz.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız