Güncel

Tüvtürk Reysaş işçileri, direnişi REYSAŞ Lojistik önüne taşıdılar

Nakliyat-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan Tüvtürk Reysaş direnişçileri, direnişi Kocaeli’nde bulunan REYSAŞ Lojistik önüne taşıdılar.

1 Şubat 2019 Saat: 20:43
Tüvtürk Reysaş işçileri, direnişi REYSAŞ Lojistik önüne taşıdılar
Tüvtürk Reysaş işçileri, direnişi REYSAŞ Lojistik önüne taşıdılar

Sultan ESEN

Nakliyat-İş sendikasında örgütlendiği Eskişehir Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de işvereni işçi ve sendika düşmanlığı yaparak, sendikal örgütlülüğü kırmak için sendikamız üyesi 15 işçiyi haksız, hukuksuz ve keyfi bir şekilde işten atmış ve Bakanlığın çoğunluk tespitinde itiraz etmişti. Üyelerimiz onurlarına, işlerine, ekmeklerine ve sendikalarına sahip çıkarak 21 Kasım 2018 tarihinden beri işyerinin önünde anayasal ve sendikal hakları için 71 gündür direniyorlar.

Reysaş işçileri bu gün direnişlerini Reysaş Lojistik’in Kocaeli/Çayırova’da bulunan depolarının önüne taşıyarak, Reysaş İşvereninin işçi sendika düşmanlığını protesto ettiler.

Eyleme Eskişehir’den gelen Reysaş direnişçileri ile birlikte Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Örgütlenme Daire Başkanımız Erdal Kopal, Eskişehir Anadolu Şube Başkanımız Ali Özçelik, Sendikamız Yönetim Kurulu Üyeleri,  Eskişehir Sarp Havacılık İşyeri Temsilcilerimiz, Tüvtürk İstanbul Araç Muayene İstasyon Temsilcilerimiz, Kocaeli bölgesinde bulunan Demtrans, Adapazarı Taş.,  Mc Paketleme işyerinden temsilci ve üyelerimiz katıldılar. 18 aydır sendikamız öncülüğünde tazminat hakları için direnen Real İşçileri de basın açıklamasına katıldı. Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı, yöneticileri ve demokratik kitle örgütleri de basın açıklamasına katılarak dayanışmada bulundular.

Basın açıklamasında konuşma yapan Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu Reysaş işvereninin işçi ve sendika düşmanı tavrını protesto etmek için toplandıklarını belirterek kısaca Reysaş işyerindeki örgütlenme sürecini anlattı. Örgütlenme süresi içerisinde iki kez işçilerin işten atıldığını belirten Küçükosmanoğlu Reysaş işvereninin ayrıca yetkiye de itiraz ettiğini ve onunla ilgili davanın bu gün yapıldığını ve Nisan ayına ertelendiğini belirtti.

İşvereneler Örgütlü İşçi İstemiyor

Reysaş işvereninin işçi sendika düşmanlığı yaptığını ve karşısında örgütlü, sendikalı, toplu iş sözleşmeli işçi istemediğini söyledi. Reysaş işvereninin işçileri köle gibi çalıştırmaya devam edebilmek için sendika istemediğini ancak kendilerinin buna izin vermeyeceğini Reysaş’a bağlı işyerlerinden iş kolunda olan bütün işyerlerini örgütleyeceklerini belirterek ilk olarak da Reysaş Lojistikten başlayacaklarını söyledi. İşverenlerin ancak ipleri kendi ellerinde olan sendikalara yani sarı sendikalara üye olan çalışanlarına ses çıkartmadığını, bu tür sendikaları kendi elleri ile işyerine getirdiklerini belirterek Nakliyat-İş olarak hem işverenlere karşı hem de işçi sınıfına ihanet eden sarı sendikacılara karşı da mücadele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini belirtti.

Küçükosmanoğlu İşverenlerin üyeleri işten atsa da yetkiye itiraz ederek süreci uzatmaya çalışsalar da bütün çabalarının boşuna olduğunu yetki davalarının büyük bir çoğunluğunun kazanıldığını bu davayı da kazanacaklarını belirterek, Reysaş  işvereninin karşısında artık örgütlü ve güçlü işçi olduğunu bu nedenle de bu direnişin zaferle sonuçlanacağını ifade etti.

Reysaş’a Bağlı Bütün İşletmeler Direniş Alanımız. Eskişehir Hilton Oteli Önünde Direniş Başlıyor.

Küçükosmanoğlu artık Reysaş’a bağlı bütün işyerlerinin direniş alanı olduğunu, bundan sonra direnişin Eskişehir Hilton Oteli ve Reysaş Araç Muayene İstasyonu olmak üzere iki yerde devam edeceğini, gerekirse başka işyerlerinin de önüne gideceklerini belirtti. Reysaş işverenine bir kez daha “atılan işçileri geri al, yetki itirazını çek ve toplu iş sözleşme görüşmelerine başla”  çağrı yapan  Küçükosmanoğlu  Tüvtürk’e bağlı işyerlerinden en büyüğü olan Tüvtürk İstanbul Araç Muayene istasyonları, Bursa Tüvsüd, Ergene Araç Muayene İstasyonlarında yıllardır örgütlü olduklarını ve sözleşme imzaladıklarını belirterek, sendika olarak hep mücadele ile var olduklarını ve bundan sonra da mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Sendika olarak atılan işçiler iş başı yapıncaya kadar ve toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar direnişin ve mücadelenin devam edeceğini belirterek konuşmasını bitirdi.

Reysaş direnişçilerinden Musaffet Oktay’da söz alarak mücadelenin çetin ve zorlu  geçtiğini belirterek yılmadan kazanıncaya kadar direnişe devam edeceklerini ve kazanacaklarını bir kez daha ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından halaylarla eylem sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız