Güncel

Tuzla Gemi tersanesi önünde DİSK Limter-İş sendikasında örgütlenme çağrısı

DİSK/Limter-İş Sendikası, tersane iş kolunda örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor.

12 Ekim 2021 Saat: 13:25
Tuzla Gemi tersanesi önünde DİSK Limter-İş sendikasında örgütlenme çağrısı
Tuzla Gemi tersanesi önünde DİSK Limter-İş sendikasında örgütlenme çağrısı

Özellikle sabah saatlerinde tersanelerin önlerine işbaşı yapan işçilerle buluşan Limter-İş sendikası, bir taraftan işçilerin sahip çıkması gereken talepleri onlara anlatırken, diğer taraftan da sendikalı olmaları için çağrılarda bulunuyor.

Bu sabah  Tuzla, İçmeler'de, Tuzla Gemi Tersanesi önünde işçilerle buluşan Limter-İş Sendikası hem  talepleri ve sendikalarını anlatan broşürleri dağıttı hem de sendikalaşmaya davet etti.

Bizzat Genel başkan Kamber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı buluşmada işçilere hitap eden Kamber Saygılı, tersane iş kolunun ağır bir iş kolu olduğunu, sendikalaşmanın engellendiği ve iş güvenliğinin en sıkıntılı  iş kollarının başında geldiğini, yoğun emeğe rağmen ücretlerin yetersiz olduğunu, sendikalı tersanelerde de sendikaların patronlara karşı işçi haklarını savunmadığını hatırlatarak, “ Hepiniz sorunları bizzat yaşayan emekçilersiniz. Ücretlerimizin artırılmasını, sigortalarımızın gerçek ücret üzerinden yatırılmasını, yeterli iş güvenliğinin sağlanmasını, tersanelerde fiili ücret zammı uygulanmasını, sendikal çalışmaların ve sendika hakkının engellenmemsini, insana yaraşır çalışma koşulları ve sosyal haklar istiyoruz.. Bunlar en temel ve en doğal insani haklardır. Patronlar kendi yasalarını bile uygulamıyor. Örgütlü olmamızı engelliyorlar, çünkü birlik olursak, sendikalı olursak, Limter-İş’te örgütlenirsek  haklarımız için mücadele edeceğimizi biliyorlar. Sizlerde haklarını bilmek ve sahip çıkmak zorundasınız. Sizleri işçilerin gerçek sendikası olan Limter-İş’e davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız