Sağlık

Tuzla'da İşçi Sağlığı ve Beslenme Çalıştayı yapılacak

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) 3 Mart Pazar günü “İşçi Sağlığı ve Beslenme Çalıştayı” düzenliyecek.

2 Mart 2019 Saat: 00:18
Tuzla'da İşçi Sağlığı ve Beslenme Çalıştayı yapılacak
Tuzla'da İşçi Sağlığı ve Beslenme Çalıştayı yapılacak

Serpil ÜNAL

İSTANBUL - İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi  Beslenme Çalışma Grubu, bir süredir işçilerin beslenme hakkı, işyerlerinde sağlıklı beslenme konusunda çalışma yürütüyor.

İşçi Sağlığı ve ve Beslenme konusunda farkındalık yaratmak ve çözümler üretilmesi yönünde çalışmaların yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla 3 Mart Pazar günü saat 11.00’de Deriteks Tuzla Şubesinde “İşçi Sağlığı ve Beslenme Çalıştayı”  için çağrı yapılıyor. İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Beslenme Çalışma Grubu tarafından yapılan ağrıda, “İşçi sağlığı iş güvenliği açısından yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmek için gerekli gıdaya ulaşmanın tüm işçilerin temel bir hakkı olduğunu; ancak bu hakkın da yeterince kullanılamadığını, yaşama geçirilemediğini düşünüyoruz” denildi.

Çalıştay’ın amacının ise “Bu hakkı somut olarak kullanabilmek, işyerlerinde ve yakınlarımızla yaşam alanlarında yeterli, dengeli ve sağlıklı gıda ile beslenme konularında bilgi paylaşımında bulunmak ve deneyim süreçlerini ortaya çıkarmak” olduğu belirtildi. İstanbul İSİG Meclisi Beslenme Çalışma Grubu'nun çağrısı şöyle: İstanbul İSİG Meclisi olarak, İşçi sağlığı iş güvenliği açısından yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmek için gerekli gıdaya ulaşmanın tüm işçilerin temel bir hakkı olduğunu; ancak bu hakkın da yeterince kullanılamadığını, yaşama geçirilemediğini düşünüyoruz. Bu hakkı somut olarak kullanabilmemiz, işyerlerimizde ve yakınlarımızla yaşam alanlarımızda yeterli, dengeli ve sağlıklı gıda ile beslenme konularında bilgi paylaşımında bulunmak ve deneyim süreçlerini ortaya çıkarmak gerektiğini düşünüyoruz" denildi.

Temiz, sağlıklı gıdaya ulaşmak için;

a- Temiz ve sağlıklı gıda nasıl üretilir, denetim nasıl yapılır?

b- İşyeri ve yaşam alanında beslenme başlıklarını içeren sunumların yapılacağı çalıştayda

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Bosch Çalışanları Tüketim Kooperatifi, Devrek Güneşi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Deriteks Sendikası'ndan konuşmacılar yer alacak, bilgi ve deneyimler paylaşılacak ve işlenen başlıklar üzerine forum şeklinde tartışmalar yürütülecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız