Güncel

UAÖ: Hak Savunucuları ve Eğitmenler Serbest Bırakılmalı

Uluslararası Af Örgütünden çağrıda bulundu: "Sekiz insan hakları savunucusu ve iki eğitimci düşünce mahkûmlarıdır, bu sebeple de derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır."

14 Temmuz 2017 Saat: 12:14
UAÖ: Hak Savunucuları ve Eğitmenler Serbest Bırakılmalı
UAÖ: Hak Savunucuları ve Eğitmenler Serbest Bırakılmalı

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser’in de aralarında bulunduğu sekiz insan hakları savunucusu ve iki uluslararası eğitmen 5 Temmuz’da İstanbul’da katıldıkları bir çalıştay sırasında polis tarafından gözaltına alındı. 11 Temmuz’da gözaltı süresi yedi gün daha uzatıldı. Sekiz insan hakları savunucusu ve iki eğitmene yönelik bu gözaltılar keyfi olarak uygulanmaktadır. Bu kişiler düşünce mahkûmudur ve “silahlı terör örgütü üyeliği” şüphesiyle sorgulanmaları temelsizdir.

Başlattığımız Acil Eylem imza kampanyası ile Türkiye yetkililerini insan hakları savunucuları Günal Kurşun, İdil Eser, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Nejat Taştan, Özlem Dalkıran, Şeyhmus Özbekli, Veli Acu ve iki uluslararası eğitmen Ali Gharavi and Peter Steudtner’ı derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmaya çağırıyoruz.

Sekiz insan hakları savunucusu ve iki eğitimci düşünce mahkûmlarıdır, bu sebeple de derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır.

Acil eyleme katılmak ve imzacı olmak için: bit.ly/haksavunuculari"

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız