Güncel

Üç aydır maaşlarını alamadıkları için Avcılar'da taşeron işçiler eylem yaptı

Üç aydır maaşları ödenmediğini açıklayan Avcılar Belediyesi'de çalışan taşeron işçiler bugün maaşlarının düzenli ödenmesi talebiyle belediye binası önüne yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

1 Mart 2018 Saat: 22:47
Üç aydır maaşlarını alamadıkları için Avcılar'da taşeron işçiler eylem yaptı
Üç aydır maaşlarını alamadıkları için Avcılar'da taşeron işçiler eylem yaptı

Haber/foto: Kerim Eren

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı işçiler üç aydır maaşlarının ödenmediğini, uzun süredir aynı sorunu yaşadıkları için ev kiralarını, faturalarını ödeyemedikleri için çok zor durumda kaldıklarını açıkladılar.

Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube'de örgütlü Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan taşeron işçiler bugün öğle saatlerinde yürüyüş ve basın açıklaması yaparak maaşlarının ödenmesini istedi. 
Avcılar Marmara Caddesi girişinde "Nerede Hukuk Nerede Adalet Ödenmeyen Ücretlerimiz Ödensin" yazılı pankart açan işçiler, "Önce insan dediler maaşları yediler", 
"İşçilerin birliği baskıları yenecek", "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Meclis istifa", "Başkan baksana kaç kişiyi saysana", "Taşeron işçisi köle değildir", 
"Hak hukuk adalet", "Birlik mücadele zafer" sloganları atarak Avcılar Belediye binası önüne yürüdü. 
Basın açıklamasını Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir yaptı. 
“Önce İnsan” sloganıyla yola çıkan Avcılar Belediye yönetiminin, çalışanlarının ücretlerini ödenmediğini belirten Özdemir "Çalışanlarını, evsiz, aşsız, ekmeksiz itibarsız bıraktığı yerdeyiz! Avcılar Belediye yönetimi bazı birimlerde 2 aydır bazı birimlerde 3 aydır ücretleri ödememektedir. Belediye yönetimi temel görevi olan; çalışanlarına, Avcılar emekçilerine maaş ödeme görevini yerine getirmiyor!" dedi. 
Avcılar Belediyesi Temizlik ve Fen İşleri biriminde işçilerin 2016 yılında işten atılmalı üzerine 7 ayı aşan işe dönme mücadelesini anımsatan Özdemir, "Kamuoyunun yakından bildiği hatta direniş azmi ile son dönemin en büyük işçi direnişlerinden olan Belediye İş Sendikası üyesi Avcılar taşeron işçilerinin direnişini Avcılar yönetimi hala sindiremiyor. Avcılar Taşeron İşçisi arkadaşlarımızın tek geçim kaynakları olan maaşlarını son 2 yıldır düzensiz olmak üzere, 3 aydır ödenmiyor. Avcılar Belediye işçisi arkadaşlarımız evlerine ekmek götüremiyor, çocuklarına harçlık veremiyor, kirasını, faturasını, taksitlerini kısacası borçlarını ödeyemiyor, bazen çocukları doysun diye aç yatıyor" diyerek işçilere uygulanan sömürüyü aktardı. 
Avcılar Belediye yöneticilerinin çözüm üretmek yerine kaynak yokluğunu ifade ettiğini, bulundukları makamın şikayet değil, çözüm üretmek, kaynak üretmek olduğunu unuttuklarını ifade eden Özdemir "Avcılar’da emekçilerin yaşadığı bu kadar sorun varken, işveren Avcılar Belediye yöneticilerinin düşünmesi gereken bu kadar işçi ve ailesi varken alanı olmayan işlerle meşgul olması Avcılar’da akıl ve mantığın almadığı bir başka durum. Bugün Avcılar’da her şeyi göze alıp sendikalı olmak için mücadele vermiş, Avcılar sokaklarında hakkı için direnmiş; karşılığında baskı, mobbing, asılsız isnatlarla işten atılmayı yaşamış Avcılar işçilerinin sendikal iradesine müdahale ediliyor" dedi. 
3 yılı aşkın bir sürede sokak sokak dolaşarak var ettikleri, OHAL koşullarında 7 aya yakın işe dönme mücadelesi vedikleri, temizlik taşeronunu örgütleme meselesine kimse cesaret edemez iken bunu örgütlenmeyi başardıklarını ifade eden Özdemir, Avcılar Belediyesi yönetiminin işçileri sendikadan istifaya zorlarken diğer yandan , Avcılar’da DİSK/Genel-İş Avrupa Yakası 2 Nolu Şubesi’nin örgütlenmeye çalışmasını eleştirerek bunun sınıf sendikacılığına yakışmayan bir tavır olduğunu belirtti.
Avcılar Belediye başkanı Handan Toprak Benli'ye seslenen Özdemir, "Üyelerimizin birikmiş alacaklarının bir an önce ve defaten ödenmesini, emek hırsızlığına payandalık yapan, işçilere baskı yapan, çalışma barışını bozan, işçilerin özgür iradelerine müdahale eden; çavuş ve onbaşılara gerekli uyarıyı yapmalarını beklediğimizi; aksi halde yaşanılacak olumsuzluklardan sorumlu olmayacağız" dedi.
İşçiler eylemi maaşlarının bir an ödenmesini isteyerek sloganlarla eylemi sonlandırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız