Güncel

Üçüncü havalimanında işçilerden eylem: İnsanca yaşamak istiyoruz

İş cinayetleriyle gündeme gelen üçüncü havalimanı inşaatında bugün, işçiler bir eylem düzenledi.

13 Şubat 2018 Saat: 21:10
Üçüncü havalimanında işçilerden eylem: İnsanca yaşamak istiyoruz
Üçüncü havalimanında işçilerden eylem: İnsanca yaşamak istiyoruz

İş cinayetleriyle gündeme gelen üçüncü havalimanı inşaatında bugün, işçiler bir eylem düzenledi. İşçiler "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganı atan işçiler, kamp amirliğine doğru yürüdü. Jandarma kamp amirliğinin önünü kapattı.

İş cinayetleriyle gündeme gelen üçüncü havalimanı inşaatında bugün, işçiler bir eylem düzenledi.

Yaklaşık 30 bin işçinin çalıştığı şantiyede işçilerin barındığı tek kişilik odalar 2'ye, 2 kişilik odalar 4'e, 4 kişilik odalar ise 6 kişiye çıkarılması, işçileri isyan ettirdi.

"İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganı atan işçiler, kamp amirliğine doğru yürüdü. Jandarma kamp amirliğinin önünü kapattı.

İstanbul Grand AirPort (İGA) Kamp amiri, işçileri tehdit ederek "Odalarınıza dönün, böyle yaparsanız hepiniz o odalarda tıkış tıkış yaşarsınız" şeklinde konuştu.

Amirlikten gelen açıklamada; “İGA bünyesinin odalardaki kişi sayısının arttığından haberi yok, lütfen odalarınıza geri dönün” ifadeleri kullanıldı.

'AMAN SİYASETE BULAŞTIRMASINLAR DA'

Eylemde, 3 kişilik bir komite kuruldu. Jandarma telsizinden gelen anonsta; "Amirlik ile görüşme sürüyor. Aman siyasete bulaştırmasınlar da" sözleri duyuldu.

Üçüncü havalimanı inşaatı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin yarattığı baskılar ve sayısı gizlenen iş cinayetleriyle yeniden gündeme gelmişti.

işleri, 3,5 milyon metrekare büyüklüğünde ve 30 bini aşkın çalışan bulunan inşaat sahasında denetim faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir.”

Bakanlık, 3. Havalimanı inşaatında yaşamını yitiren işçi sayısını açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş kazaları tartışmalarıyla gündeme gelen 3. Havalimanı inşaatıyla ilgili açıklama yaptı ve havalimanı inşaatında bugüne kadar 27 işçinin öldüğünü belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş kazaları tartışmalarıyla gündeme gelen 3. Havalimanı inşaatıyla ilgili açıklama yaptı ve havalimanı inşaatında bugüne kadar 27 işçinin hayatını kaybettiğini belirtti. Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi’”nin yürüttüğü 3. Havalimanı İnşaatında, çalışmaların başladığı Mayıs 2015 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre sağlık sorunları ve trafik kazası vakalarının da yer aldığı olaylarda 27 emekçimiz hayatını kaybetmiştir.

İlgili projenin başladığı tarihten itibaren görevlendirilen Bakanlığımız İş Müfettişleri, 3,5 milyon metrekare büyüklüğünde ve 30 bini aşkın çalışan bulunan inşaat sahasında denetim faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız