Güncel

Uğur Tekstil’de sendikalı işçilere istifa baskısı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Uğur Tekstil fabrikası önünde 8 Aralık Cuma günü 08.00-16.00 vardiya çıkışına DEV-TEKSTİL üyesi işçiler basın açıklaması düzenledi.

9 Aralık 2017 Saat: 00:25
Uğur Tekstil’de sendikalı işçilere istifa baskısı
Uğur Tekstil’de sendikalı işçilere istifa baskısı

‘Birlik olup hak aramamızdan, örgütlenmemizden korkuyorlar’

Kızıl Bayrak’ın haberine göre; basın açıklamasını okuyan DEV TEKSTİL Trakya Temsilcisi Gönül Doğan, şu açıklamalarda bulundu:

“Son günlerde duyduk ki patron işçiler arasında sendikalı avına çıkmış. ‘Çalışmak isteyen varsa sendikadan uzak dursun, sendika üyesi olan varsa istifa etsin’ diyormuş. Patronun bu beyhude çırpınışları niye? Çünkü birlik olup hak aramamızdan, örgütlenmemizden korkuyorlar. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Bizler birliğimizi kurup, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Buradan bir kez daha belirtiyoruz. Bizleri baskılarla engelleyemezsiniz.”

‘Bütün işçileri birlik olmaya ve direnmeye çağırıyoruz’

Sendika üyesi işçilerin baskı altında olduğunu belirten Doğan, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Patron kâr ederken, bizler kölece çalışma koşullarında çalışmaktayız. Herkes fabrikanın bir köşesinde bu duruma isyan ediyor. İçerideki kirli hava, düşük ücretler, ağır iş yükü, baskılar bizleri bunaltmış durumda. Artık bu sorunlara bir dur demenin vakti geldi. Bütün işçileri birlik olmaya ve direnmeye çağırıyoruz.”

Uğur Tekstil işçileri servislere binmeyerek açıklamayı sonuna kadar dinlediler. Basın açıklamasına DİSK/Güvenlik-Sen İşçi Meclisi ile Umut-Sen Sendikası da destek verdi. Açıklamadan sonra bir süre bildiri dağıtımı yapıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız