Güncel

Ulaş Bardakçı 52. Yılında mezarı başında anıldı

19 Şubat 1972’de faşizm tarafından katledilen devrimci önderlerden Ulaş Bardakçı, katledilişinin 52.yılında unutulmadı.

19 Şubat 2024 Saat: 14:40
Ulaş Bardakçı 52. Yılında mezarı başında anıldı
Ulaş Bardakçı 52. Yılında mezarı başında anıldı

ANKARA


Emperyalizme ve oligarşiye karşı sosyalizm ve devrim mücadelesinde devrimci hareketin yaratılmasında önder kadrolar arasında yer  alan Ulaş Bardakçı, Ankara 68’liler, Devrimci 78’liler Federasyonu ve Dostluk ve Kültür Derneği tarafından Ankara Karşıyaka’da mezarı başında anıldı.

‘Ulaş Bardakçı Onurumuzdur’ başlıklı okunan ortak basın açıklamasında, ‘Katledilişinin üzerinden yıllar geçse de devrim tarihimizin hiç sönmeyen yıldızlarından Ulaş Bardakçı’yı saygı, sevgi ve özlemle hatırlıyor ve anıyoruz. ”denildi.

Bir 10 kişi, anıt ve şunu diyen bir yazı 'ULAŞ BARDAKCI FEDERASYONU 1947 ল CANER ZE-CANER L.16.64' görseli olabilir

ODTÜ ÖĞRENCİSİ, ÖNCÜ BİR DEVRİMCİ

Ulaş Bardakçı’nın 1947 Nevşehir ili, Hacıbektaş doğumlu ve ODTÜ öğrencisi olduğu, başından itibaren THKP-C'nin oluşum sürecinde yer aldığı, daha çok şehir gerillası yanıyla tanınmasına rağmen, THKP-C'nin ortaya çıktığı ideolojik mücadele sürecinin bütününde etkin emeği olduğu ve sürece siyasal katkılarıyla da yön verenlerden olduğu vurgulandı. Bardakçı’nın 6 Ocak 1969'da ABD Ankara Büyükelçisi Robert Komer'in ODTÜ'de arabasının yakılması eylemi ile de bilindiği dile getirildi.

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

YOLUMUZU AYDINLATIYOR

12 Mart cuntası sürecinde sürdürülen yoğun operasyon sürecinde İstanbul Levent'deki evden kurtulmayı başaran Ulaş Bardakçı, 6 gün sonra 19 Şubat da Arnavutköy'de bir evde kuşatılarak katledildiği hatırlatıldı.

Ulaş Bardakçı’nın adını devrim tarihine altın harflerle yazdırdığı, kararlılığı, cesareti ve coşkusuyla verdiği mücadelesinin miras kaldığı vurgulanan açıklamada,  ‘Aradan geçen 52 yıldan sonra halen cesareti, direnci ve mücadelesi ile yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor’ denildi.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız