Güncel

Ülkenin büyümesinden pay alamıyoruz

DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Eskişehir’de bir basın toplantısı yaptı.

5 Mart 2017 Saat: 09:33
Ülkenin büyümesinden pay alamıyoruz
Ülkenin büyümesinden pay alamıyoruz

DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Eskişehir’de bir basın toplantısı yaparak Türkiye demokrasisini olduğu kadar sendikal hak ve özgürlükleri de tehdit ettiğini, emekçilerin talepleri ve özlemleri uyuşmadığı öne sürdüğü Anayasa değişikliğine ortak tutum almaya çağırdı.

DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Eskişehir’de bir basın toplantısı yaparak Türkiye demokrasisini olduğu kadar sendikal hak ve özgürlükleri de tehdit ettiğini, emekçilerin talepleri ve özlemleri uyuşmadığı öne sürdüğü Anayasa değişikliğine ortak  tutum almaya çağırdı.

Emekliler olarak bu sistemi ‘şiddetle’ savunanlara sorular yönelten DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Beysülen, “Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirsek, maaşlarımız artacak mı? Yıllardır beklediğimiz intibak yasası çıkacak mı? Promosyon adı altında, bankaya rehin olmamız engellenecek mi? Parasız nitelikli ve ulaşabilir sağlık hakkımız olacak mı? Çocuklarımız ve torunlarımız, parasız bilimsel ve laik eğitim alabilecekler mi? Ekonomi düzelecek, dolar düşecek, yatırım artacak, Türkiye uçacak mı? Ayrıştırma, şiddet, çatışma bitecek bu ülkeye barış gelecek mi? Güvende olacak mıyız? Asgari ücret artacak mı? İşsizlik bitecek, çocuklarımız, torunlarımız güvenceli işte çalışacak mı? Çağdaş dünya normlarının hayat bulduğu, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yurttaşları olarak yaşamamız sağlanacak mı? Herkesin özgürce konuşabildiği, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı içeri atılmadığı, özgürlükler  ülkesinde mi, yaşayacağız? Yurtta barış ve dünyada barış ilkesi hayata geçecek mi? Tüm bu soruların cevabı Hayır ise bu kadar yetkiye tek kişiye neden verelim” diye konuştu.
Ülkenin ekonomik anlamda değerlendirmesini de yapan DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen şunları söyledi:“Yılın son iki ayında doların Türk lirası karşısındahızla değer kazanması, gerek mal ve hizmetlerden alınmakta olan, vergi oranlarının yeni yılla birlikte yükseltilmesi, enflasyonu olumsuz etkiledi ve temel tüketim ürünlerinin fiyatları hızla arttı.Üstelik emekliler bu ülkenin büyümesinden pay alamıyorlar. Bir devletin toplumun bir kesimine  ülkenin büyümesinden pay vermemesi, o kesimi yurttaş olarak görmemesi anlamındadır. Şimdi bu ülkeyi yönetenlere soruyoruz, emekliler bu ülkenin yurttaşı değil mi ki her yıl övünerek açıkladığınız büyüme oranından pay vermiyorsunuz? Ülkeyi yönetenlere soruyoruz; ağzınızı her açtığınızda yere göğe sığdıramadığınız emeklileri daha ne kadar sahte enflasyon rakamlarına mahkum edeceksiniz? Emeklileri neden yurttaş görmüyor ve ülkenin büyümesinden pay vermiyorsunuz?.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız