Güncel

Uluslararası Af Örgütü'nden gözaltındaki görevlileri için dünya çapında kampanya

Büyükada’da gözaltına alınan 10 insan hakları savuncusu için uluslararası aktivistler harekete geçti. Aktivistler, 30’dan fazla ülkede, Türkiye büyükelçiliklerinin önünde protesto gösterisi yaptı.

11 Temmuz 2017 Saat: 10:10
Uluslararası Af Örgütü'nden gözaltındaki görevlileri için dünya çapında kampanya
Uluslararası Af Örgütü'nden gözaltındaki görevlileri için dünya çapında kampanya

Büyükada’da gözaltına alınan, Vatan Caddesi’ndeki Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan insan hakları savunucularının 7 günlük gözaltı süreleri çarşamba günü dolacak. Avukatlar, nezarette havasız ve kötü koşullarda tutulan hakları savunucularının ifadeleri alınarak, bir an önce adliyeye sevk edilmelerini talep ediyor. İnsan hakları savunucuları İdil Eser, Özlem Dalkıran, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Nejat Taştan, Günal Kurşun, Veli Acu, Şeyhmuz Özbekli, Ali Garawi ve Peter Steudtner İstanbul, Büyükada’da eğitim toplantısında 5 Temmuz’da gözaltına alınmıştı.

Dünyanın dört bir yanından aktivistler, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın tutuklanmasının birinci ayı ve örgütün Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser’in de 5 gündür gözaltında tutulması nedeniyle 30’dan fazla ülkede, Türkiye büyükelçiliklerinin önünde protestolara katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulanan Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, “Türkiye’de Olağanüstü Hal’in ilanının birinci yıldönümüne yaklaşılırken, bu örnekler darbe girişimi sonrasında gerçek muhaliflere veya muhalif olarak algılananlara yönelik baskının ne denli keyfi ve şiddetli hale geldiğini gösteriyor. Meslektaşlarımızın derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasına yönelik talebimizi her geçen gün daha yüksek sesle dile getireceğiz ve bu talebimizi susturamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Shetty açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de, susturulmayı reddeden cesur eleştirel seslere gözdağı vermek gibi son derece belirgin zehirli bir amaç güdülerek saygın insan hakları savunucuları asılsız gerekçelerle hapse atılırken boş durmamız söz konusu olamaz. Onlar parmaklıklar ardındayken, onlar için biz yürüyeceğiz. Onlar susturulurken, onlar için biz konuşacağız.”

İdil Eser, yedi önde gelen insan hakları savunucusu – İlknur Üstün (Kadın Koalisyonu), Günal Kurşun (avukat, İnsan Hakları Gündemi Derneği), Nalan Erkem (avukat, Yurttaşlar Derneği), Nejat Taştan (Eşit Haklar İçin İzleme Derneği), Özlem Dalkıran (Yurttaşlar Derneği), Şeyhmuz Özbekli (avukat, Hak İnisyatifi), Veli Acu, (İnsan Hakları Gündemi Derneği) –  ve iki eğitimci – Ali Garavi ve Peter Steudtner –  rutin bir profesyonel çalıştaya katıldıkları sırada gözaltına alındıklarını söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız