Güncel

Uluslararası Basın Enstitüsü: Bağımsız medyayı yaşatmalıyız

IPI öncülüğünde başlayan bağımsız gazetelere destek kampanyası, BirGün ve Evrensel ile sürüyor.

1 Mart 2019 Saat: 09:59
Uluslararası Basın Enstitüsü: Bağımsız medyayı yaşatmalıyız
Uluslararası Basın Enstitüsü: Bağımsız medyayı yaşatmalıyız

IPI öncülüğünde başlayan bağımsız gazetelere destek kampanyası, BirGün ve Evrensel ile sürüyor. IPI Türkiye Koordinatörü Stockford, ‘halkın yandaş medya dışında habere ulaşabilmesi için Evrensel ve BirGün gibi gazetelerin ayakta kalması şart’ dedi.

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) öncülüğünde, bağımsız basına abonelik yoluyla destek için ilk kez Cumhuriyet gazetesine yönelik oluşturulan ‘I Subscribe’ kampanyasının ikinci ayağı, BirGün ve Evrensel gazeteleriyle devam ediyor. IPI’nın başlattığı kampanya kapsamında, www.isubscribe.media sitesine girerek, bağımsız medya kuruluşlarına katkıda bulunmak mümkün.

Enstitü’nün kampanyaya dair yaptığı açıklamada, Türkiye’de medya kuruluşlarının %90’ı ya doğrudan hükümet etkisinde ya da hükümet yanlısı. Geride kalan bağımsız medya kurumlarının ise açılan davalarla çok ciddi ekonomik baskı ve tehdit altında olduğu hatırlatıldı.

MADDİ DESTEK ÖNEMLİ

Enstitü’nün kampanyaya dair açıklamasında şu bilgilere değinildi: “I Subscribe kampanyası, bağımsız basına abonelik yoluyla maddi desteğin artırılması için çok önemli bir adım olmakla beraber, aynı zamanda çok ihtiyaç duyulan uluslararası dayanışmanın bir sembolü olarak da önemli. Bu uluslararası kampanya kaliteli gazeteciliğin sürdürüldüğü bağımsız medya kuruluşlarını kapsamayı hedeflemekte.”

IPI Türkiye Savunu Koordinatörü Caroline Stockford ise kampanyaya dair şu değerlendirmede bulundu: “Abonelik, uluslararası okuyucu kitlesi için Türkiye’de var olma savaşı veren bağımsız gazeteleri doğrudan desteklemenin en etkili yolu. Halkın hükümet yanlısı haber kümesine alternatif bir görüşe ulaşabilmesi için Evrensel ve BirGün gibi gazetelerin ayakta kalması şart.”

***

BİRGÜN’E ÜYE OL; GERÇEĞİN SESİNİ BÜYÜTELİM

Gazetemiz BirGün, geçtiğimiz günlerde de üyelik kampanyasının yeni ayağını, “Gerçeğin sesini birlikte büyütelim” başlıklı bir editoryal yazıyla ilan etti. Üyelik kampyanyasının geride kalan 3 yılını, “BirGün okurları elini taşın altına koydu ve halkın gazetesi ayakta kalmayı başardı” sözleriyle özetleyen gazetemiz, önümüzdeki dönemde de okurlarımızı ve gerçeklerin daha geniş kitlelere ulaşmasını isteyen tüm duyarlı yurttaşları BirGün’e üye olmaya çağırdı. Gazetemizin açıklaması şu satırlarla son buldu: “Abonelik kampanyamıza katılarak, BirGün’ü büyütme mücadelemize omuz verecek tüm okurlarımıza şimdiden teşekkür ederiz. Sizlerden aldığımız güçle, doğruları yazma konusundaki ısrarımızı ve cesaretimizi sürdüreceğiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız