Güncel

Umut Altınçağ’a saldırı: 'Barışı savunmak sana mı kaldı'

Özgürüz’ün canlı yayınına katılan Müzisyen Umut Altınçağ, 'Barışı savunmak sana mı kaldı' diyen bir beş kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

12 Şubat 2018 Saat: 16:01
Umut Altınçağ’a saldırı: 'Barışı savunmak sana mı kaldı'
Umut Altınçağ’a saldırı: 'Barışı savunmak sana mı kaldı'

Türkiye etnik müziğinin önemli isimlerinden Umut Altınçağ, İstanbul’da saldırı girişimiyle karşı karşıya kaldı. 16 Şubat’ta vereceği konserin hazırlıklarını sürdüren Altınçağ, önceki gün internet üzerinden yayın yapan Özgürüz’ün yayınan katıldıktan sonra bindikleri ticari taksinin önü, Eminönü Karaköy istikametine doğru giderken, beş kişilik bir grup tarafından kesilmek istendi. Arabanın camlarına vuran saldırgan grup, müzisyene ırkçı hakaretlerde bulunup küfüt etti. "Barışı savunmak sana mı kaldı" ifadelerinin kullanan saldırganlar "Sana göstereceğiz gününü" tehditleri savurdular. 

'BARIŞI SAVUNMAYI DEVAM EDECEĞİM' 

Yaşadıklarını anlatan Altınçağ, olayın yaşandığı sırada resmi polis aracının geçmesine karşın herhangi bir müdahalede bulunmadığını belirti. Barışı ve sevgiyi her zaman savunmaya devam edeceğini anlatan Altınçağ, “Korkacak bir şeyimiz yok. Bu ülkede, barışın, sevginin, aşkın dilinin egemen olması için, geldik. Bunun için gerekli özveride de bulunmaya hazırız” dedi. Altınçağ, barışı, sevgi ve aşkı dile getiren ezgileri 16 Şubat’ta 23 yıl aradan sonra sevenleriyle birlikte Şişli Kent Kültür Merkezi’nde güçlü bir şekilde seslendireceklerini de ifade etti. Bu arada saldırı girişimiyle ilgili, Altınçağ’a çok sayıda dayanışma telefonu da geldi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız