Güncel

Üniversiteli Genç Kadınlar: Alanlardan ayrılmayacağız

MUĞLA – Muğla’da Üniversiteli Genç Kadınlar, Zeynep Şenpınar'ın ve katledilen tüm kadınlar için Yoğurtçu Parkı'nda her hafta gerçekleştirdikleri oturma eylemine devam etti.

19 Temmuz 2020 Saat: 08:21
Üniversiteli Genç Kadınlar: Alanlardan ayrılmayacağız
Üniversiteli Genç Kadınlar: Alanlardan ayrılmayacağız

Muğla’da Üniversiteli Genç Kadınlar, geçtiğimiz Mayıs ayında Menteşe ilçesinde Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar ve şiddete ve istismara maruz kalan tüm kadınlar için her cumartesi gerçekleştirdikleri eylemin 6’ncı haftasında Yoğurtçu Parkı'nda buluştu. Ağaçlara “Çocuk istismarı affedilemez” ve “Zeynep Şenpınar için susma” yazılı pankartlarının asıldığı eylemde, üniversiteli kadınların ekonomik gerekçelerle çalışması, ailelerinin yanına gitmesi nedeniyle Üniversiteli Genç Kadınlar adına oturma eylemini Nujin Kavakçı gerçekleştirildi. 

Üniversiteli Genç Kadınların öğrenci olması nedeniyle birçoğunun ekonomik olarak zor durumda olduğu için çalıştıklarını, bu durumun korona sürecinde daha da zorlaştığını ifade eden Kavakçı, “Alanı terk etmemek için, üniversiteli kadınları temsilen buradayız. Zeynep Şenpınar ve diğer tüm kadın cinayetleri ve çocuk istismarı için buradayız. Toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı yapılması gerekenler yapılana, 6284 sayılı yasa uygulanana kadar alanlardan ayrılmayacağız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız