Güncel

Uygun, “Kaz dağlarının örneği Körfez’de yaşanıyor”

CHP Körfez Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Erkan Uygun, ağaç ve orman katliamı için Kaz Dağları’na gitmeye gerek olmadığını, aynı olayın yaklaşık 4 yıldır ilçede yaşandığını söyledi.

28 Ağustos 2019 Saat: 11:35
Uygun, “Kaz dağlarının örneği Körfez’de yaşanıyor”
Uygun, “Kaz dağlarının örneği Körfez’de yaşanıyor”

Erkan Uygun yaptığı açıklamada, İlimtepe yolu üzerinde ormaniyeye ait olan alanda yıllardır her kesin gözü önünde yaşandığını belirterek, “Körfez’in ciğerleri olan İlimtepe sırtları yol yapılacak bahanesiyle ve birilerine dolgu malzemesi sağlamak için yıllardır ağaç katliamı yapılarak yok ediliyor. Derince’de ki limana dolgu malzemesi çıkartmak için başlatılan çalışmalar sonrasında İlimtepe girişinde ki alan kazılarak yok edildi. Burada şu anda yol yapılmasını bekleyen dev bir çukur var. Yine İlimtepe yolu üzerinde Derince ile sınırda bulunan koca dağ ve ormanlık arazi aynı nedenle yok edildi. Liman doldu ama burada ki doğayı yok etme çabası durmadı. Şimdi de yine ormanı ve dağı yok ederek, eleme yapılıyor, mıcır ve dolgu malzemesi çıkartılıyor” dedi.

Uygun, doğanın katilini görmek için Kaz Dağları’na gitmeye gerek kalmadığını ve ilçede de ormanlık alanların yok edildiğini belirterek, “Bu konuda gereken neyse yapacağız. Bu çalışmalara geç de olsa dur diyeceğiz” dedi.

Kaynak: Ses Kocaeli

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız