Güncel

Validebağ direnişinin 1. yılı | "Rant sevdalıları vazgeçmiyor, biz de vazgeçmeyeceğiz"

Bakan Murat Kurum’un “Düzenleme projesi için Validebağ’a giriyoruz” açıklaması üzerine Validebağ Korusu’nda başlayan direniş bir yılı geride bıraktı.

22 Haziran 2022 Saat: 10:58
Validebağ direnişinin 1. yılı | Rant sevdalıları vazgeçmiyor, biz de vazgeçmeyeceğiz
Validebağ direnişinin 1. yılı | "Rant sevdalıları vazgeçmiyor, biz de vazgeçmeyeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz yıl “Düzenleme projesi için Validebağ’a giriyoruz” açıklaması üzerine Validebağ Korusu’nda başlatılan direniş bir yılı geride bıraktı.

Koru içerisinde basın açıklaması yapan Validebağ Gönüllüleri, geçen bir yılda yaşananları sıraladı. Açıklamayı Gazeteci Burcu Uğur okudu.

2020 Mart ayında korunun bakanlık tarafından “bakım ve onarım yapılması amacıyla” 2 yıl süreyle Üsküdar Belediyesine tahsis edildiğini ve belediyenin bakım onarım işini 17 milyon liraya bir şirkete ihale ettiğini hatırlatan Uğur, 21 Haziran’da başlayan direnişin ardından çeşitli tarihlerde koruya müdahale girişimleri olduğuna dikkat çekti.

Aynı süreçte koruya moloz döküldüğünü, ufak çaplı yangınlar çıktığını ifade eden Uğur, “2018 yılında açtığımız millet bahçesi davasında ve 2021 yılında açtığımız Koruma Amaçlı İmar Planı davalarında yürütmeyi durdurma kararlarını da geçtiğimiz 1 yıl içinde aldık. Bu davaların sonuçlanmasını bekliyoruz. Üsküdar Belediyesi 1. derece koruma altında olan Validebağ Korusu’nda toplu etkinlikler organize ediyor. Validebağ etkinlik alanı değil” dedi.

Tüm olumsuz hava koşullarına karşın mücadele verdiklerini söyleyen Uğur, “Üsküdar Belediyesi Validebağ Korusunun koru olduğunu kabul edene kadar mücadelemiz devam edecek. Rant heveslileri hiç vazgeçmiyorlar. Ama unuttukları bir şey var; biz de vazgeçmiyoruz, buradayız ve direnmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız