Güncel

Valilik, İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü yasakladı!

İstanbul Valiliği, İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü "oluşabilecek muhtemel olumsuzluklar" gerekçesiyle yasakladı.

30 Haziran 2018 Saat: 09:42
Valilik, İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü yasakladı!
Valilik, İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü yasakladı!

İstanbul Valiliği, İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü “oluşabilecek muhtemel olumsuzlukları” gerekçe göstererek yasakladı. Komite, yürüyüşün planlandığı gibi 1 Temmuz Pazar günü düzenleneceğini açıkladı.

4’üncü kez yasaklandı

İstanbul Valiliği, 1 Temmuz Pazar günü Taksim’de yapılacak LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü yasakladı. Valilik bu kararıyla İstanbul Onur Yürüyüşü’nü 4’üncü kez yasaklamış oldu.

Onur Haftası Komitesi yaptığı bir açıklamayla İstanbul Valiliği tarafından Onur Yürüyüşü’nün yasaklandığını duyurdu. Komite açıklamasında “İstanbul Valiliği son iki yıldır Ramazan’a denk gelmeyen ve bu yıl hiçbir tehdit almamış yürüyüşümüzü yasaklayarak gösterdiği gerekçelerin sadece birer bahane olduğunu ve aslında valilik kararının bizlere yöneltilen nefretin bir parçası olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

Yasaklamaya rağmen yürüyüş yapılacak

Yürüyüşün planlandığı gibi 1 Temmuz’da yapılacağını söyleyen komite valiliğin yasak kararı için “Bu karar her gün kendisine yöneltilmekte olan nefretle yaşamaya çalışan biz LGBTİ+’lar için Onur Yürüyüşü’nün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu yürüyüş tam da valilik kararının daha da körüklediği şiddete ve ayrımcılığa karşı mücadele etmek için yapılmaktadır” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız