Güncel

“Vedalaşmadık seninle, vedalaşmayacağız Baba”

Devrimci kimliği ile bölgenin sevilen kişilerinden Ali İhsan Uysal, dostlarının omuzunda ve sloganlarla son yolculuğuna uğurlandı.

23 Şubat 2020 Saat: 00:31
“Vedalaşmadık seninle, vedalaşmayacağız Baba”
“Vedalaşmadık seninle, vedalaşmayacağız Baba”

MANİSA-SOMA

TÜRKER DEMİRCİ

Sosyalist kimliği, mütevaziliği, devrimci duruşu ve mücadelesi ile herkesin sevgisini kazanmış bir kişiliğe sahip olan ve ölümü ile de herkesi büyük üzüntüye boğan Ali İhsan Uysal, sloganlar ve gözyaşları eşliğinde Soma’nın  Ularca köyünde toprağa verildi.

Dostları hüzün ve gözyaşı içinde uğurladı Ali İhsan'larını...

Dostları, arkadaşları ve ailesi tarafından mezarı başında düzenlenen anmada konuşan arkadaşları, Ali İhsan Uysal’ın 1970’li yıllardan bu yana başta Soma başta olmak üzere bölgede, sömürüye, baskıya, yoksulluğa karşı mücadelede öncü rolü oynayan sosyalistlerden biri olduğu, bu uğurda gözaltılar, işkenceler ve cezaevleri yaşadığını vurguladılar.

Ali İhsan Uysal’ın  maden emekçilerinin mücadelesinde ve sendikalaşmasında büyük emekleri olduğu vurgulanan açıklamada, son nefesine kadar  devrimci ilkelere, halkına ve sosyalizme olan bağlılığını sürdürdüğü dile getirildi.

Sosyalistler  ve emekçiler için büyük bir kayıp olduğu vurgulanan açıklamada, Uysal’ın anılarının, kırk yıldır sürdürdüğü emek, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin ve kattığı değerlerin yaşatılacağı ifade edildi. 

Sosyalizm, emek ve özgürlük mücadelesine adanmış bir ömür olarak tanımlanan Ali İhsan Uysal, ‘ Sözümüz söz’ denilerek uğurlandı.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Her yere dostluk, kardeşlik ve yoldaşlık aşıladı


Oğlu Ahmet Uysal tarafından baba Ali İhsan Uysal’ın yaşamını yitirmesinin ardından yayınlanan mesaj ise, bir evladın babaya sevgi ve saygısını anlatan en güzel mesajlardan biri olarak şöyle:

Vedalaşmadık seninle, vedalaşmayacağız Baba...

Hayallerimizin, düşlerimizin gerçekleşeceği O gün yeniden yine yanyana olacağız.

Bana, bizlere bıraktığın değerler mirasını layıkıyla her mecrada yaşatacağım.

Seni çok seviyorum Baba. Her zaman her konuda konuşup dertleştiğimiz halimizle devam edecek yaşamımız seninle. Sen her an yol göstermeye devam edeceksin biliyorum. Vedalaşmadık seninle, vedalaşmayacağız...

Ölürse ten ölür, Canlar ölesi değil.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, Emek Uysal Ada dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız