Güncel

Vefa Serdar...Bir sosyalist daha bugün yaşama veda etti

Mücadele Birliği yazarı, cezaevleri direnişinde bir kolunu kaybeden direnişçi, sosyalist Vefa Serdar tedavi gördüğü Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma hastanesinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

24 Ocak 2021 Saat: 23:45
Vefa Serdar...Bir sosyalist daha bugün yaşama veda etti
Vefa Serdar...Bir sosyalist daha bugün yaşama veda etti

TÜRKER DEMİRCİ


Sosyalis çevrelerde tanınan ve ve sevilen devrimci Vefa Serdar'ın yaşamını yitirmesi büyük üzüntü yarattı.

Vefa Serdar 1 Ocak'tan bu yana eşi ile birlikte koronavirüs ile mücadele ediyordu. 11 Ocak gününden itibaren solunum zorlukları nedeni ile hastaneye yoğun bakıma kaldırılmıştı. 2004 yılında Taksim'de katıldığı bir basın açıklaması sırasında polis saldırısı ile yaralanan Vefa Serdar'ın akciğer zarında yırtılma olmuştu. Hastalığı ağır geçirmesine sebep olan bu pnömatoraksi nedeni ile 20 Ocak günü entübe edilmişti. Virüs her geçen gün organlarına daha fazla zarar vermeye devam etti. Bugün (24 Ocak) akşam saatlerinde yaşam savaşını kaybetti.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi

4 Nisan 1969'da Sivas doğumlu olan ve devrimci mücadelesini DÖB'de yürüten Vefa Serdar, 1993'te  cezaevine düşmüştü. 1996'da Ölüm Orucu eyleminde ve ardından 19 Aralık 2000'de Çanakkale Cezaevi'nde direnişte yerini almış, burada bir gaz bombası ile kolunu kaybetmişti.

2002'de tahliye olmuş, Mücadele Birliği Dergisinde yazarlık yapıyordu. İstanbul'un yoksul semtleri, işçi mahallelerinde, işçi eylemlerinde,şehrin meydanlarında, Mitinglerde görmek mümkündü.

Vefa Serdar'ın toprağa verileceği yerin pazartesi günü kararlaştırılacağı açıklandı.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız