Güncel

"Vefa sosyalistlerin sevdasıdır"

12 Mart cuntası ve özellikle 12 Eylül cuntasından sonra Ege bölgesinde sosyalistlerin toplu davalarına giren ve savunan Avukat Gültekin Köktürk Suvarlı için İzmir'de vefa gecesi düzenlendi.

29 Kasım 2019 Saat: 00:47
"Vefa sosyalistlerin sevdasıdır"
"Vefa sosyalistlerin sevdasıdır"

KONAK/İZMİR

12 Mart cuntası yıllarından itibaren ve özellikle 12 Eylül cuntasından sonra Ege bölgesinde sosyalistlerin davalarına giren ve savunan Avukat Gültekin Köktürk Suvarlı bugün 86 yaşında. 

Gerek hukuki bilgisi gerekse insan hakları mücadelesindeki duruşu ile takdir toplayan bir hukukçu olan Gültekin Köktürk Suvarlı için, davalarına girdiği sosyalist müvekkilleri tarafından vefa gecesi düzenlendi.

  • Avukat Gültekin Köktürk Suvarlı ve Avukat Metin Cengiz 

İzmir, Konak, Zeytin Cafe’de gerçekleştirilen buluşmada, yine sosyalistlerin davalarının avukatı Metin Cengiz de hem meslekdaşını hem de eski müvekkillerini yalnız bırakmadı.

  • Avukat Gültekin Köktürk Suvarlı 

Ömrü haksızlıklara karşı direnmekle, hukuk ve insan hakları mücadelesinde geçmiş bir hukukçuya verilebilecek en güzel bir hediye olarak Yazar, Nguyen Duc Thuan tarafından yazılan Vietnam zindanlarında Amerikan emperyalistlerine karşı verilen mücadelenin destanı olan “Direnme Savaşı” kitabını seçtiklerini ifade eden eski müvekkiller, kitaba şu notu düştüler:

Direnme Savaşı, geçmişten bugüne, bugünden yarına, aynı zamanda bir iktidar savaşıdır. Bu savaşı kesintisiz sürdüren, bizi avukat olarak hukuken ve siyasal olarak da savunan Gültekin Köktürk Suvarlı abimize günün anısına atfen hediye ediyoruz”

Gecenin sohbet konusu ise 12 Eylül cuntası, uygulamaları ve mahkemeler sürecinde yaşananlardı. O karanlık günlerin anıları ile geç saatlere kadar süren gecenin sürprizi ise sevdiği türküler oldu.


Organizasyonu yapan eski müvekkiller, gecenin sonunda, hem insanlığın ortak değerleri olan hukuk, adalet ve insan hakları gibi değerlerine sahip çıktıkları, haklı davalarında her zaman yanlarında oldukları için Avukat Gültekin Köktürk Suvarlı ve Avukat Metin Cengiz'e teşekkür ettiler.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız