Güncel

Veli-Der: Çocuklarımızın hayali için LGS yıkımına çığlık olalım

Veli-der ortak açıklamasında, LGS sonuçlarının eğitim sistemindeki tahribatı gözler önüne serdiğini ifade etti,“Çocuklarımızın hayali için LGS yıkımına çığlık olalım” dedi.

7 Ağustos 2018 Saat: 11:12
Veli-Der: Çocuklarımızın hayali için LGS yıkımına çığlık olalım
Veli-Der: Çocuklarımızın hayali için LGS yıkımına çığlık olalım

Veli-der ortak açıklamasında, LGS sonuçlarının eğitim sistemindeki tahribatı gözler önüne serdiğini ifade etti,“Çocuklarımızın hayali için LGS yıkımına çığlık olalım” dedi.

Öğrenci Veli Derneği’nin (Veli-der) İzmir, Buca, Antalya, Uşak, Muğla, Tekidağ, Kocaeli ve Bursa şubesi, Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) ilişkin açıklama yaptı. Milli Eğitim Müdürlükleri ile şubelerde eşzamanlı gerçekleştirilen açıklamada, çocuklara yaşamları boyunca unutamayacakları ağır bir travma yaşatıldığı vurgulandı. İktidarın 16 yıl boyunca eğitim sisteminde yaptığı değişikliklerle çocukların hayatını yap-boz tahtasına dönüştürdüğünü dile getiren Veli-der, sınav sonuçlarının eğitim sisteminin çöküş tablosu olduğunu belirtti.

BirGün'ün haberine göre, Veli-der’in eşzamanlı gerçekleştirdiği basın açıklamasından öne çıkan ifadeler şöyle:

»Sorumlu laik eğitimi yok sayanlardır: Çocuklarımızın en güzel yıllarının, geleceklerinin şıklar üzerinden tarif edildiği, bilimin, sanatın, felsefenin, edebiyatın, sporun yok sayıldığı bir eğitim sistemi inşa edildi. Yaratılan bu karanlık tablonun sorumlusu parasız, bilimsel, kamusal, laik, nitelikli eğitimi yok sayanlardır. Çocuklarımıza paran varsa o da yetmez paran kadar eğitimi dayatanlardır. Çocuklarımızı 'ucuz iş gücü ' olarak görenlerdir.

veli-der-milli-egitim-mudurlukleri-onunden-seslendi-cocuklarimizin-hayali-icin-lgs-yikimina-ciglik-olalim-496479-1.
Antalya
»700 bin öğrenci mağdur: Üzülerek söylüyoruz ki; tüm uyarılarımızda haklı çıktık. 91 bin 687 öğrenci açıkta kaldı, 162 bin 209 öğrenci özel okula mecbur bırakıldı, yüzde 10'luk dilime giren 428 bin öğrencinin yüzde 70'i merkezi sınavla öğrenci alan okullara yerleşemedi, 92 bin 010 öğrenci yazmak zorunda bırakıldıkları 4. ve 5. tercihlerine yerleştirilerek istemedikleri okullarda okumak zorunda bırakıldı. Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlerden de 700 bin öğrencinin yanlış yerleştirme mağduru olduğunu öğreniyoruz. Yüzbinlerce çocuğumuzun mağduriyeti söz konusu iken Milli Eğitim Bakanlığı'nın hâlâ bir açıklama yapmamış olmasını anlamak ise mümkün değildir.

veli-der-milli-egitim-mudurlukleri-onunden-seslendi-cocuklarimizin-hayali-icin-lgs-yikimina-ciglik-olalim-496480-1.
Tekirdağ
»Haklılığımız kanıtlandı: Nakil kılavuzunda yapılan değişiklikler ile de bizim aylardır haykırdığımız taleplerden okul türü dayatmasının, okulda bulunuşluk kriterinin kaldırıldığını öğrendik. Bizim taleplerimize aylar öncesinden ses verseydiniz yüz binlerce çocuğumuz bu kadar mağdur edilmeyecekti. Yapılan bu değişiklikle Veli-der olarak haklılığımız bir kez daha kanıtlandı. Ancak yapılan değişiklikler de yeterli değildir.

veli-der-milli-egitim-mudurlukleri-onunden-seslendi-cocuklarimizin-hayali-icin-lgs-yikimina-ciglik-olalim-496481-1.
Muğla
»İmam hatipler Anadolu lisesine dönüştürülmeli: İmam hatip liseleri ve meslek liseleri anadolu lisesine dönüştürülmelidir. Güzel sanatlar, sosyal bilimler, spor liselerinin kontenjanları arttırılmalıdır. Kılavuzda değişiklik yapılmalı, adil ve bilimsel, pedagojik olmayan adres sınırı, devamsızlık, yaş dayatması kaldırılmalıdır. Tüm çocuklarımızın istediği okula yerleşmesi sağlanmalıdır.
veli-der-milli-egitim-mudurlukleri-onunden-seslendi-cocuklarimizin-hayali-icin-lgs-yikimina-ciglik-olalim-496482-1.
Bursa
Açıklama, velilere yapılan çağrı ile son buldu: “Çocuklarımızın en temel hakkı olan eğitim hakkı için tüm velileri çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız