Güncel

Veli-Der: Kirli ellerinizi çocuklarımızın masum bedenlerinden çekin

Öğrenci Veli Derneği (Veli Der) yaşanan cinsel istismar vakalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

24 Ocak 2019 Saat: 13:41
Veli-Der: Kirli ellerinizi çocuklarımızın masum bedenlerinden çekin
Veli-Der: Kirli ellerinizi çocuklarımızın masum bedenlerinden çekin

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Karşıyaka Şubesi, cinsel istismar vakalarıyla ilgili Karşıyaka iskele meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Veli-Der açıklamasında,“Karaman, Aladağ, Dikili’de yaşanan olayların acısı dinmeden, bir hafta önce Malatya’da 9 yaşında bir kız çocuğumuza 9 ay boyunca ikisi akraba üç kişi tarafından sistematik olarak tecavüz edildiği haberi ile sarsıldık. Bir kaç gün önce ise Beykoz İshaklı Köyü’ndeki Kuran Kursu ve yatılı yurtta yaşanan cinsel istismar olayının haberini aldık. Ardından İzmir’in Tire İlçesi’nde 12 yaşında bir kızımızın 35 yaşındaki üvey ağabeyinin tecavüzü sonucunda doğum yaptığını öğreniyoruz.” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARININ KARARTILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

“Yaşanan bu olayların asıl sorumlularının ‘bir defadan bir şey olmaz!’ diyen zihniyet” olduğunun belirtildiği açıklamada,

“Bu zihniyet küçük yaşta evliliği yasallaştırmakta, tecavüzcüyü korumakta, kısacası tecavüzü meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Ülkemizde, son yıllarda çocuk istismarı olayları yüzde 700 artmıştır. 40 Bin 266 çocuk istismarı dosyası mahkemelerde beklemektedir. Olayların ört bas edilmesi, suçluların korunması, mağdur ailelerin ikna ve tehdit yoluyla davadan vazgeçirilmeleri taciz ve tecavüzleri arttırmaktadır. Sistematik hale gelmiş olan taciz ve tecavüz olayları, münferitmiş gibi gösterilerek suç bir kişinin üzerine yıkılmakta, bu kişilere de ödül gibi cezalar verilmektedir. En değerli varlığımız olan çocuklarımızın hayatlarının karartılmasına izin vermeyeceğiz.” denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız