Güncel

Veli-Der Kocaeli: Laik ve bilimsel eğitimden asla vazgeçmeyeceğiz

Kocaeli’de Veli-Der üyeleri, İzmit Yürüyüş Yolu üzerinde, değiştirilen eğitim sistemi ve müfredatı protesto ederek, müfredatın değiştirilmesi için imza topladı.

7 Aralık 2017 Saat: 10:02
Veli-Der Kocaeli: Laik ve bilimsel eğitimden asla vazgeçmeyeceğiz
Veli-Der Kocaeli: Laik ve bilimsel eğitimden asla vazgeçmeyeceğiz

İmza kampanyasına birçok kişi destek verirken Veli-Der Kocaeli Şubesi Başkanı Göksel Yılmaz, eğitim müfredatında laik ve bilimsel eğitimin olmazsa olmaz olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Laik ve bilimsel eğitim talebiyle imza kampanyamızı başlatmıştık. Kampanyayı, eğitim alanındaki bilim ve laiklik karşıtlığına, ticarileşmeye karşı ve kamusal eğitimin savunularak, kamu okullarına daha fazla yatırım yapılması ve kaynak aktarılması amacıyla düzenledik. Eğitim ve müfredat programı bir ülkenin geleceğidir. Çünkü bir müfredatta neyi, ne kadar, ne zaman yapabileceği belirtilmiştir. Planlı programlı şekilde toplumun tüm kesimlerine laik ve bilimsel esaslar anlatılmalıdır. Özellikle son 15 yıl içinde eğitimde ciddi gerilcileşme yaşandı. Fakat biz hep söyledik, her zaman da söylemeye devam edeceğiz; laik ve bilimsel eğitimden asla vazgeçmeyeceğiz.”
Şeffaflıktan ve bilimsellikten uzak
Antidemokratik, şeffaflık ve bilimsel ilkeler gözetilmeden hazırlanan müfredatın; adeta yangından mal kaçırırcasına tüm topluma dayatıldığını belirten Veli-Der üyeleri, müfredatın demokratik eğitim kurultayında tartışılması ve kurultaydan çıkacak kararla yol haritasının tüm toplumun onayına sunulmasını gerektiğini belirtti. Ayşe Uğuz (BirGün)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız