Bir baba iki evlat ve harika bir müzik gurubu: Revan

28 Temmuz 2017 Saat: 12:15

TIKLA İZLE

https://www.youtube.com/watch?v=GzXfH3-JwDg

Erdal Sarıboğa-Bahar Sarıboğa-Ozan Sarıboğa’dan oluşan ve Özgün,Türk Halk Müziği söyleyen Grup Revan harikalar yaratmaya devam ediyor.

Grup Revan Kayseri de türkü sever bir babanın yetenekli kızı ve oğluyla birlikte 2000 yılında kurduğu müzik grubudur. Her iki çocuğunun 7 yaşında müzik eğitimi almış olması ve o yıllarda kızı Bahar 13, oğlu Ozan 10 yaşında iken davet, konser, demokratik kitle örgütlerinin gecelerinde ve türkü evlerinde türküler söylemişler, çok geniş repertuarlarıyla ilgi görmüşlerdir. Bağlama çalan babayla batı müziği eğitimi alan ve Batı müziği enstürmanları kullanan çocuklarının birlikte müzik icra etmesi, farklı müzik anlayışlarına rağmen ortak noktada buluşmaları grubun müzik anlayışını ortaya koymuş, çalışmalarını bu yönde yaparak sevilmişlerdir.

Grup Revan dinleyicilerinin de telkinleriyle 2003 yılında demo çalışması,2004 yılında albüm yapmaya karar vermişler, 2005 yılında türkü ve bestelerin olduğu “SEVGİNİN TÖRESİ UYANINCA” adlı albümü “İBER MÜZİK” etiketiyle çıkarmışlardır. Bu albümün stüdyo masraflarını arabalarını satarak karşılayan grup yaya kalınca, isim arayışına denk gelen bu durumu ifade etmesi bakımından “YAYA YOLA KOYULMAK” anlamında “REVAN” ismini almışlardır. Grup Revan, ilk albümden sonra beklentileri karşılayabilmek, kendilerini yeterince ifade edebilmek adına, başarı hedefiyle uzun ve titiz çalışma dönemine girmişler, çok sayıda eser üzerinde çalışmalar yapmışlar, türkü ve bestelerden oluşan 14 eser ve 2 remixle birlikte toplam 16 şarkının çalışmalarını Mayıs 2012 de tamamlamışlar, “SİNEDEN” isimli albümü Eylül 2012 de yine “İBER MÜZİK” etiketiyle çıkarmışlardır. Grup Revan 2016 yıl sonu piyasada olmak üzere yine Türkü ve Beste repertuarından oluşacak olan 3.albüm çalışmalarına başlamışlardır albümün aranjörlüğünü Ozan Sarıboğa yapacaktır.

TIKLA İZLE

https://www.youtube.com/watch?v=GzXfH3-JwDg

ERDAL SARIBOĞA: Grubun babası Erdal Sarıboğa, 1960 doğumlu 3 çocuk babası bir kamu kuruluşundan işçi emeklisidir. Grupta bağlama çalmakta ve solistlik yapmaktadır.Müzik yapabilme aşkı nedeniyle daha rahat hareket edebilmek için emeklilik yaşını doldurunca derhal emekli olmuş, ”SİNEDEN” isimli albümlerinde 3 adet beste ile katkı sunmuştur.

BAHAR SARIBOĞA: 1987 Kayseri doğumlu, 7 yaşında klasik gitarla müzik eğitimine başlamış, Kayseri Güzel sanatlar Lisesi, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde araştırma görevlisi olarak akademisyenliğe başlamış, halen Dokuz Eylül Üniversitesinde Flüt üzerine doktora yapmaktadır. “SİNEDEN” adlı albümlerinde flüt icra etmiş, farklı yorumuyla da solist olarak görev almıştır. Başka sanatçıların albüm çalışmalarına flüt icra ederek ve vokal yaparak destek vermektedir.Bahar SARIBOĞA Grup Revan projesinden ayrı olarak "İLK NEFES" adlı bestelerden oluşan albümünü 9 OCAK 2016 da ÜTOPYA Müzik etiketiyle piyasaya çıkarmıştır.OZAN SARIBOĞA: 1990 Kayseri doğumlu, 7 yaşında 3 ay bağlama eğitiminden sonra Piyano eğitimine başlamış, Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi piyano eğitiminden sonra İTÜ Devlet Konservatuarı Ses Kayıtları ve Müzik teknolojisi bölümünü kazanmış ses mühendisliği eğitimine devam etmektedir. 2008 yılında lise döneminde İstanbul Pera Güzel Sanatların düzenlediği 2057 müzik yoluyla Aktif Avrupa vatandaşlığı projesi kapsamında Mozart’ın Türk Marşı’nı düzenleme yapıp Bağlama ve Türk Ritimleri de ekleyerek yaptığı kayıtla Türkiye birincisi olmuştur. Çok sayıda enstürman icracılığı yapan yetenekli müzisyen “SİNEDEN” adlı albümün adeta her şeyi olmuş aranjörlüğünde farklı bakış açısını ayrı şarkılarda ve türkülerde sergilemiş 2 adet bestesiyle katkı sağlamış, vokal ve piyano, bas gitar, klasik gitar, akustik gitar icracılığı yapmıştır. Grup Revan dışında halen başta klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici ve Yusuf Güney orkestrasında olmak üzere farklı sanatçıların orkestralarında ve stüdyo çalışmalarında Piyano icracılığı yapmaktadır. Film müzikleri üzerine enstürmental çok sayıda çalışmasının yanı sıra 100’e yakın söz ve müziği kendisine ait bestesiyle farklı bir projeyle müzikseverlerin karşısında olma hazırlığı içindedir.

TIKLA İZLE

https://www.youtube.com/watch?v=GzXfH3-JwDg

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız