Kızılcaköy’de köylüler jeotermal’e karşı 75 gündür nöbet eyleminde

29 Ekim 2018 Saat: 10:51

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=JWqQx9E1QtE

Birinci sınıf tarım arazilerine yapılmak istenen Jeotermal Elektrik Santraline (JES) karşı bir süredir direnen Kızılcaköylülerin, ‘Jeotermale Hayır’ direnişi sürüyor.

Aydın’ın içme suyu ve sulama ihtiyacını karşılayan İkizdere Barajı’na 3 km uzaklıktaki tarım arazilerinde sondaj çalışması yapmak isteyen görevlilerin köye girmesini engelleyen köylüler, JES’i Kızılcaköy’e sokmamakta kararlı.

Efeler Kızılcaköy Mahallesi çevresine yapılacak jeotermal enerji santraline karşı kurdukları çadırda, 75 gündür nöbet tutan köylülerü Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar'dan gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye çevreciler de destekledi. Çevreciler, sorunlarına çözüm bulunmazsa Meclis'in önüne çadır kuracaklarını söyledi.

NÖBET TUUTUYORLAR

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi çevresine yapılacak jeotermal enerji santraline karşı kurdukları çadırda, 75 gündür nöbet tutan köylüleri Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar'dan gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Aydın'da hızla artan jeotermal santrallerden doğaya salınan sıvı ile gazların, ilin havasını, suyunu ve toprağını kirlettiğini savunan Kızılcaköy sakinleri, mahallelerine kurulmak istenilen jeotermal santrale karşı olduklarını dile getirdi. Şirket yetkililerinin mahalleye girmemesi için başlatılan çadır nöbetinde 75'inci güne ulaşıldı. Köylülerin eyleminde çevre il ve ilçelerden de destek geldi. Nöbet tutan köylülere Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar'dan gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

ÇEVRE ÖRGÜTLERİNDEN DESTEK

Kızılcaköylülerin eylemine, son olarak 2 otobüsle gelen Aydın Çevre ve Kültür Platformu Derneği, Germencik Çevre ve Doğa Derneği'nin yanı sıra Uşak Ulubey Doğal Üretim Çevre ve Dayanışma Derneği,  Avgan Banaz Çayı Koruma ve Yaşatma Derneği, Murat Dağı Yaşatma Platformu, Uşak Nar Kadın Dayanışma Ağı, Denizli Büyük Menderes İnisiyatifi, Denizli Çal Çiftçiler Birliği ve Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri de gelerek destek sundu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=JWqQx9E1QtE

(Foto/video: Aydın Denge gazetesi)

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız