Ülkemizde bir ilk Bambu’dan ekolojik bisiklet üretiyor

23 Kasım 2018 Saat: 14:36

Türker Demirci

Türkiye’nin ilk bambu BİSİKLETİ

VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=YGY_NV5ANWQ&feature=youtu.be

İlk defa Bambu bitkilerden bisikletler üreten bir bisiklet tasarımcının hikayesini izleyeceksiniz...

Çünkü, ülkemizde Bambu'dan bisiklet üreten bir ustanın hikayesi bu. Ersin Soylu, Muğla'nın  Ortanca ilçe’nin Dalyan Mahallesi’nde yaşıyor. Çok sayıda bambu çeşidinden bisiklet yapan Soylu, ürettiği bisikletin aynı zamanda ekolojik olduğunu dile getiriyor.

Bambu’dan ekolojik bisiklet üretiyor ile ilgili görsel sonucu

Foto: Dalaman gazetesi

Ersin Soylu, evinin bahçesine kurduğu atölyede bambudan bisiklet yapıyor.Soylu, yaptığı açıklamada, Endonezya'da bambudan yapılmış mobilyalardan esinlenerek bisiklet yapmaya karar verdiğini söyledi. Yaklaşık 4 yıldır Dalyan'da bambu bisiklet ürettiğini aktaran Ersin Soylu, bambu bisikletlerle ilgili yurt dışından mektuplar ve siparişler aldığını bildirdi.Bambudan bisiklet yapımını daha çok insana yaymayı hedeflediğini vurgulayan Soylu, "Herkesin kendi bisikletini yapabilmesini arzu ediyorum. Bunun için çalışmalarımız var. Atölye çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Bisikletin konforunu ve diğer özelliklerini, üzerine koyduğumuz parçalar değiştirebiliyor. İnanılmaz dayanıklı, sağlıklı, esnek ve değişik. Bisikletin her türlüsünü yapmaya çalışıyoruz. En çok çalıştığımız tür, şehir bisikletleri." diye konuştu.

Bambu bisikletlerin kişiye özel yapılabildiğini ifade eden Ersin Soylu, dünyanın her yerinde çığ gibi artan bir bambu bisiklet furyası olduğunu da dile getirdi.

VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=YGY_NV5ANWQ&feature=youtu.be

 

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız