Güncel

WAKED :İnsan hakları savunucusu Nihat Göktaş Serbest Bırakılsın!

WKEMD, wernicke-korsakoff sendromu sonucu vücut bütünlüğünü önemli oranda kaybeden Nihat Göktaş’ın serbest bırakılmasını istedi.

20 Ekim 2017 Saat: 08:35
WAKED :İnsan hakları savunucusu Nihat Göktaş Serbest Bırakılsın!
WAKED :İnsan hakları savunucusu Nihat Göktaş Serbest Bırakılsın!

Wernicke Korsakoff'lular ve eski mahpuslarla dayanışma Dayanışma Ağı  derneği,1996 ve 2000 yılı ölüm orucu sırasında wernicke-korsakoff sendromu sonucu vücut bütünlüğünü önemli oranda kaybeden Nihat Göktaş’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek serbest bırakılmasını istedi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, “1996 ve 2000 yılı ölüm orucu direnişcisi Nihat Göktaş, wernicke-korsakoff sendromu sonucu vücut bütünlüğünü önemli oranda kaybetmişti. Yaşama yeniden tutunabilmek, yaşamını kolaylaştırmak ve kendi gerçekliğinin bilincinde olarak iradesiyle ayakta kalabilmiştir. 

YÜRÜME ZORLUĞU ÇEKMEKTEDİR

Aynı durumda olan diğer direnişçi arkadaşlarıyla birlikte vücut bütünlülüklerini daha da bulundukları durumdan ileriye götürmek için fiziksel, zihinsel ve psikolojik tarapilerle önemli aşamalar kaydedilmiştir. İHD, THİV, TOHAV katkı ve yardımlarıyla öne çıkan kurumlardır bu süreçte. Yine bu süreçte 2005 yılından bugüne kadar çeliğe şu verenlerle elele diyerek kurulan Dayanışma Ağı Derneğinin önemli çabalarıyla biraraya gelmiş direnişçileri ve gönüllü destekçileri toplayarak yaşamı yeniden üretmek amaçlı derneğimizin bir aktivisti olmuştur. Son genel Kurulumuzun denetleme kurulu üyesidir. 

İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU

Nihat Göktaş, her daim mutevazı kişiliğiyle kendini sevdirmiş, yaşama bağlılığı ve bir o kadar yaşam için ortaya koyduğu irade örnek bir insandır. İnsan hakları derneği üyesi ve savunucusu, aktivistidir. Yaşamını aktif hale getirmek için olağanüstü çabası vardır. 19.10.2017 sabahı kaldığı evden alınarak terörle mücadeleye götürülmüştür.Aynı dosya kapsamında devrimci sosyalist avukatlar, gazete muhabiri ve editör vardır. Muhalif devrimci sosyalist muhalif kurum ve insanlara dönük bu gözaltılar hukuksuz, adaletsiz ve vicdansızdır. Yürüme zorluğu çekmesine rağmen inatla yürümeye çalışan, kalbinde kapakçik darlığı ve ritim bozukluğu olmasına rağmen asla eylem ve etkinliklere gitmekten geri durmayan insan hakları savunucusu arkadaşımız derhal serbest bırakılsın!”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız