Güncel

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu: Kanala, talana, yalana hayır

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kanal İstanbul projesine ilişkin son dönem yaşanan gelişmelere dair Kadıköy rıhtımında basın açıklaması düzenledi

24 Mart 2024 Saat: 08:01
Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu: Kanala, talana, yalana hayır
Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu: Kanala, talana, yalana hayır

TÜRKER DEMİRCİ


Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kanal İstanbul projesine ilişkin son dönem yaşanan gelişmelere dair Kadıköy rıhtımında basın açıklaması düzenledi. "İstanbul'da kanala, talana, Murat Kurum'a izin verme" pankartı açılan eylemde, "Ya kanal ya İstanbul", "Kanal değil rant yolu", "Kanala, ranta değil depreme hazırlık" dövizleri açıldı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonunun çağrısı ile gerçekleştirilen basın açıklamasında AKP’nin İBB Adayı Murat Kurum’ın görevde olduğu 23 Aralık 2019 tarihinde 600 hektar, 22 Haziran 2020'de bin 140 hektar ve 16 Mart 2021 tarihinde bin 305 hektar özel proje alanı ilan edildiğini hatırlatarak “Ranta, talana, Kanal’a, Murat Kurum’a onayımız yok” dedi.

Koordinasyon adına basın açıklamasını okuyan Fatoş Osmanağaoğlu, “AKP’nin İBB başkan adayı Murat Kurum’un adaylığı açıklandığından bugüne, İstanbul halkının ezici bir çoğunluğunun karşı olduğunu bildiği ‘çılgın proje’ Kanal İstanbul Projesi ile ilgili sorulara yanıt vermediğini ya da ‘gündemimizde yok’ gibi yanıtlarla geçiştirdiğini görüyoruz. Bakanlığı döneminde ‘en önemli projesi’ olduğunu söyleyen Murat Kurum’u Ulaştırma Bakanlığı yalanlıyor.” dedi.

Osmanağaoğlu, “Yıllardır söylüyoruz, bu proje İstanbul’un son tarım alanlarını, göllerini, derelerini, ormanlarını, bizimle birlikte yaşayan hayvanları, endemik bitki çeşitliliğini ve İstanbul’un tarihini yani bölgedeki binlerce yıllık kültür varlıklarını yok edecek. Bir de bunun İstanbul halkını doğrudan etkileyen yıkıcı sonuçları olacak, işçileri, emekçileri, emeklileri yani bir avuç zengin dışında yaşamını açlık sınırında ya da altında sürdürmeye çalışan milyonları etkileyecek” ifadelerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ülkü Sakalar tarafından ve Şahinkaya halkı adına konuşmalarında yapıldığı eylem sloganlarla son buldu.

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 13 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Yalana, Talana Murat Kurum'a Bırakmayacağız! YA KANAL AISTAN' görseli olabilir

Bir 13 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız