Güncel

Yahyakaptan Emekliler Meclisinden çağrı: Haklarımız için yakınma, seyretme mitinge katıl

Emekli sendikaları 10 Aralık’ta Ankara'da yapılacak olan mitingin çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalardan biri de Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yürütülüyor.

23 Kasım 2023 Saat: 11:39
Yahyakaptan Emekliler Meclisinden çağrı: Haklarımız için yakınma, seyretme mitinge katıl
Yahyakaptan Emekliler Meclisinden çağrı: Haklarımız için yakınma, seyretme mitinge katıl

Tüm Emeklilerin Sendikası, DİSK-Emekli-Sen ve Emekliler Dayanışma Sendikası, emeklilerin geçinemediği ve taleplerin karşılanmadığı gerekçesiyle 10 Aralık’ta miting yapacak.

Ülkenin her tarafında emekli sendikalarının şubeleri ve emekliler güçlü bir miting için çalışmalarını ve çağrılarını sürdürüyor. Bu çalışmalardan biri de Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yürütülüyor.

Mitinge katılım çalışmalarını sürdüren  İzmit, Yahyakaptan Emekliler Meclisi, Gülümse kafede toplanarak eylem planı yaptı.10 Aralık Ankara mitingi öncesi ve sonrasında neler yapılacağı konusunda görüşler tartışılarak karara bağladı.

Yahyakaptan Emekliler Meclisi yürütme komisyonu; Ali Galip Ateş, Gül Kandaz ve Ergin Ulgar başkanlığında kalabalık ve farklı sendika üyesi olan emekliler ile bir araya gelerek sorunları ve neler yapabileceklerini ele aldılar.

Emekli maaşlarının insanca yaşanacak düzeye çıkarılması için 10 Aralık Ankara mitingine etkin bir katılım için çalışmaların aralıksız devam edilmesi karar alındı.

Açıklama yok.

TALEPLER DİLE GETİRİLDİ

-Talepler olarak; En düşük emekli aylığı asgari ücret tutarında olmalı ve kök ücret olarak kabul edilmeli.

-Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında; Asgari ücret belirlenirken "Yoksulluk Ücreti"de göz önüne alınmalı.

-5000 tl. dağıtımında olduğu gibi; Ayrım yapmadan her emekli ve hak sahibine yılda 4 defa asgari ücret kadar yasal ve resmi ikramiye ödenmeli.

-Son yıllarda çok yükselen; Sağlıkta katkı payları kaldırılmalı.

-Şehir içi toplu taşımada emekliler ve hak sahiplerine ulaşım ücretsiz olması devam ettirilmeli

bu tartışmalara son verilmeli.

-Emekli maaşlarının arasındaki uçurumun giderilmesi için acilen intibak yasası çıkarılmalı. 2024 bütçesi öncelikle emeklilerin gereksinim ve istekleri dikkate alınarak düzenlenmeli.

-Emekli sendikaları üzerine ki kapatma davaları ve baskılara derhal son verilmeli,tüm yasal haklar tanınmalıdır.

MİTİN SONRASI PANEL

Konuşulan sorunların daha geniş ele alınması için 10 Aralık Ankara mitingi sonrası kentte bir panel düzenlenerek kamuoyunu bilgilendirerek neler yapılacağı konusunu kamuoyuyla paylaşma kararı da  alındı.

Açıklama yok.

MİTİNGE ÇAĞRI

Yahyakaptan Emekliler Meclisi toplantısını “Hak ettiğimiz insan onuruna yaraşır bir yaşam için emeklilikte ayrımcılığa ve adaletsizliğe karşı 10 Aralık Pazar günü saat 13:00’de Ankara Anıtpark’ta yapılacak mitinge sendikaları, siyasi partileri, demokratik kitle kuruluşlarını, oda ve baroları, kadınları ve gençleri kısacası tüm halkımızı davet ediyoruz” diyerek tamamladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız