Güncel

Yapı Merkezi önü grevi 3. gününde

Yapı Merkezinin üstlendiği Tanzanya'nın en uzun projesinde yer alan Dev Yapı-İş üyesi işçiler, gasp edilen 7 aylık maaşları için direnişlerini sürdürüyor.

17 Ağustos 2023 Saat: 17:34
Yapı Merkezi önü grevi 3. gününde
Yapı Merkezi önü grevi 3. gününde

Tanzanya'da 13, Türkiye'de ise 3 gündür grevde olan Dev Yapı-İş üyesi işçiler, tüm haklarını alana kadar direnişi sürdüreceklerini kaydetti. Firma yetkilileriyle yapılan görüşmede patronların dalga geçer gibi 2 bin dolarlık teklifini reddeden işçiler isyan etti. Bir işçi, "Maaşlarımızı ödemeyip diğer projelere aktarmak için makine flosu kuruyorlar. Yarın ödeyeceğin parayı nereden buldun? Emeğimizi sömürüyorsunuz. Bir proje müdürünüz 20 bin dolar maaş alıyor" dedi.

Yapı Merkezinin üstlendiği Tanzanya'nın en uzun projesinde yer alan Dev Yapı-İş üyesi işçiler, gasp edilen 7 aylık maaşları için direnişlerini sürdürüyor.

Tanzanya'daki şantiyede yapılan açıklamanın ardından işçilerin grevi 13. gününde. Türkiye'de de Yapı Merkezi önünde, patronların yalanına kanmayarak haklarını alana dek ayrılmayacaklarını kaydeden işçiler 3 gündür grevde.

İşçiler baretleri yere vurup, "İnşaat işçisi köle değildir" sloganı ile direnişe devam etti. İşçler, "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" dedi ve dayanışma çağrısı yaptı.

GÖRÜŞME OLUMSUZ GEÇTİ
Yapı Merkezi yetkilileriyle bugün bir görüşme daha gerçekleşti. 7 ay maaşı ödenmeyen işçilere dalga geçer gibi 2 bin dolar teklifinde bulunan patron reddedildi.

DİRENİŞTEKİ İŞÇİNİN İSYANI: BİR BEYAZ YAKALISI 20 BİN DOLAR ALIYOR
Görüşmenin ardından direnişteki bir işçi isyan etti. İşçi şu ifadeleri kullandı: "Ödeme tarihleri geçti. Hiçbir vaatlerini yerine getirmediler. Bize para ödemiyorlar. Diğer projelere makine aktarmak için makine flosu kuruyorlar. Harçlık verir gibi 2 bin dolar verelim diyorlar. Milletin sırtından para kazanmayın. Avrasya'da, Çanakkale'de emeğimiz var. Avrasya'yı, Çanakkale'yi gasp ettiniz şimdi 2 bin doları alın gidin. Floları kuruyorsun hala doymuyorsunuz. Ağustos gelmiş hala ödeme yapacaksınız. Yarın ödeyeceğin parayı nereden buldun. Bir buçuk maaş yatırıyorsun dört bin işçiye. Bir beyaz yakalın, proje müdürün 20 bin dolar maaş alıyor. Ülkenin cumhurbaşkanı mı yazıklar olsun."

(Etha)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız